abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Bluebeam 20 en ouder


Naar www.bluebeam.nl

Bluebeam Revu 20

21/9/22 Versie 20 is niet meer de laatste versie. Meer over de laatste versie. Gebruik de informatie hieronder en hiernaast niet voor versie 21 of hoger.

Hieronder de drie edities:
 • Standard, voor het bewerken van, aantekeningen maken op en meten in PDF-bestanden
 • CAD, voor als u ook PDF wilt maken vanuit CAD en BIM
 • eXtreme®, voor het zwaardere PDF-werk

Bluebeam Revu Standard Edition

Standard -
CAD - eXtreme

Download Bluebeam Revu om het 30 dagen uit te proberen en laat ons a.u.b. weten wat u ervan vindt. Meteen bestellen mag natuurlijk ook! Sinds versie 2019 is er nog maar 1 download per versienummer en bepaalt de latere activering of het Standard, CAD of eXtreme is.

   

Het kan soms nodig zijn om deze pagina te verversen

Bluebeam kent geen netwerklicentie, maar dat geeft niet!

Bluebeam is van mening dat de prijsstelling zodanig laag is, dat ook een brede uitrol voor grote organisaties zeer betaalbaar is en erg snel wordt terug verdiend, door het papierloos werken bij iedereen te stimuleren. Derhalve ontwikkelt men geen speciale netwerkversie (een licentieserver met een beperkt aantal gelijktijdige gebruikers, zoals bij de veel duurdere pakketten als AutoCAD en Microstation). Zoals bekend, voorziet Bluebeam wel in alle middelen en ondersteuning om een efficiënte uitrol mogelijk te maken naar grote aantallen PC‘s.

Bluebeam in een gevirtualiseerde omgeving

Bluebeam kan gevirtualiseerd worden aangeboden, bijv. door gebruik te maken van Citrix XenApp. Deze software, maar ook VMware en Microsoft App-V (voorheen Softgrid), kan in principe elk willekeurig programma, dus ook Bluebeam Revu, gevirtualiseerd aanbieden aan de gebruiker, die daar vervolgens mee werkt alsof hij de software op zijn eigen computer draait. Deze virtualisatietechnieken zijn al jaren gemeengoed bij grote organisaties (Citrix-servers vind je overal) en maakt momenteel een verdere ontwikkeling door van het virtualiseren van hele computers naar het virtualiseren van afgebakende applicaties. Dit laatste heet applicatievirtualisatie en is gevoeliger voor het ontwerp van de applicatiesoftware. Doet een programma hele specifieke dingen met de hardware, dan werkt het niet of niet zomaar via deze applicatievirtualisatie. Bluebeam is een heel gewoon programma en kan dus ook onder deze nieuwe virtualisatietechniek werken. Hoe u dat voor elkaar moet krijgen vindt u in de handleidingen van de virtualisatiesoftware die u kiest. Eén van onze klanten, het bureau
bbn adviseurs, heeft een document ingebracht dat laat zien hoe ze Bluebeam onder Citrix XenApp hebben geinstalleerd: Installatie Bluebeam onder Citrix XenApp bij BBN.

Bluebeam via Shared Service Centers

U kunt Bluebeam gewoon via uw Shared Service Center laten aanbieden, maar de licenties moeten altijd op uw naam als gebruikende partij staan. De kwantumkortingen gelden dus niet voor het totale aantal licenties dat via uw Shared Service Center wordt aangeboden, maar per gebruikende partij. Ook technisch mogen de gebruikende partijen hun licentie niet samenvoegen onder één licentienummer.

Integratie met Microsoft SharePoint, Bentley ProjectWise, enz.

Bluebeam laat zich geweldig integreren in allerlei documentenbeheeroplossingen, waarvan Microsoft SharePoint en Bentley ProjectWise de meest bekende zijn. Meer in het bijzonder laat Bluebeam zich ook aansturen door gemeentelijke DMS-software als Verseon (www.circlesoftware.nl), Corsa (www.bct.nl) en Squit XO (www.roxit.nl).

Over de licentie-techniek

Download hier de PDF met meer informatie over de licentie-techiek. Dit document beantwoordt veelgestelde vragen als:
 • Moet ik een onderhoudscontract sluiten?
 • Hoe werkt de Bluebeam-licentie?
 • Hoeveel licenties heb ik nodig?
 • Wat als ik het aantal licenties wil uitbreiden?
 • Kent Bluebeam een netwerklicentie?
 • Hoe werkt de Open License?
 • Mag ik een Bluebeam-licentie met anderen delen?
 • Werkt Bluebeam in een Citrix-omgeving?
 • Krijg ik korting als ik later licenties bijbestel?
 • Blijft mijn licentie het doen als het onderhoud verloopt?
 • Wanneer heb ik recht op een gratis upgrade?
 • Wat als mijn collega‘s Bluebeam maar af en toe nodig hebben?
 • Wanneer heb ik een internetverbinding nodig?
 • Werkt Bluebeam ook in een gevirtualiseerde omgeving, bijv. met VMware?
 • Wordt een Open License automatisch verlengd?
 • Wat als ik de Open License niet op tijd verleng?
 • Biedt Bluebeam ook een Concurrent User License?

Bluebeam Revu CAD Edition

Standard - CAD - eXtreme

   

Gebruikers van AutoCAD 2016 of ouder, opgelet!
Werkt u met AutoCAD 2016 of ouder, download dan Bluebeam 2018.6, want Bluebeam 2019 werkt alleen met AutoCAD 2017 en hoger! Meer details op de compatibiliteitspagina van Bluebeam.

De Bluebeam Revu CAD Edition is gelijk aan de Standard Edition, aangevuld met tools voor CAD-gebruikers die veel PDF-bestanden maken. Bluebeam's speciale plug-in voor SketchUp, AutoCAD, Revit, Navisworks Manage, Navisworks Simulate en SolidWorks herkent direct de instellingen van uw tekening, zoals bladafmetingen, orientatie, schalen, lijndiktes, merged linesen plot style tables, wat resulteert in perfecte PDF-bestanden. Op BIM-gebied kunt u met de CAD-editie IFC-bestanden openen, welke meteen worden omgezet in 3D PDF-bestanden, met de gehele BIM-structuur daarin benaderbaar. Met Revu Standard kunt u wel van alles met deze 3D PDF-bestanden, maar u kunt ze niet zelf maken.
Afbeelding vergroten

Bluebeam PDF-software

Of u er nu voor kiest of dat uw opdrachtgever u ertoe dwingt, steeds vaker zult u in de situatie komen dat u uw CAD-tekeningen moet uitwisselen in PDF-formaat. Immers met de Acrobat Reader kan iedereen het document lezen en afdrukken. De software die u daarvoor nodig hebt is in nogal wat varianten beschikbaar (zoals Acrobat, AcroPlot, AnyDWG, AutoDWG, SolidDWG, DWGtoPDF, etc.). Om u te helpen in dit PDF-oerwoud wij hebben als AutoCAD-kenners een aantal van deze pakketten en hun makers (denkend aan de continu�teit) beoordeeld. Op basis van onze bevindingen bevelen we u aan om eens naar Bluebeam te kijken. Bluebeam heeft een goede printerdriver om vanuit elk windowsprogramma's pdf-documenten te genereren. Bluebeam voegt daar echter speciaal voor AutoCAD en AutoCAD LT nog wat extra handige functies aan toe. Bluebeam is goed configureerbaar en maakt snel, kwalitatief goede pdf-bestanden. Ook is Bluebeam een product dat zich ruimschoots heeft bewezen in netwerkomgevingen met CAD en dus ook grote formaten. Tenslotte is het product ook nog eens heel betaalbaar. We helpen u graag op weg met een offerte, maar beoordeelt u het vooral zelf.

Werkt u met AutoCAD, Revit, Navisworks Manage, Navisworks Simulate of SolidWorks klik dan hier voor de proefversie.


Bluebeam Revu eXtreme

Standard - CAD - eXtreme

   

Sinds versie 9 brengt Bluebeam de eXtreme-editie, wat alles heeft van Bluebeam Revu CAD aangevuld met enkele powertools, zoals OCR-tekstherkenning, de scripting-techniek en de mogelijkheid om interactieve PDF-formulieren te maken.
 • Live-koppeling met Excel
  Sinds versie 2017 kunt u uw hoeveelheden in Bluebeam Revu met de eXtreme-editie realtime koppelen met uw begroting in Excel, dus niet meer steeds exporteren en importeren. Geeft een template op met een voorgedefinieerde Bluebeam-Excel-koppeling en alles gaat op de automaat: elke meting op schaal die u doet in uw PDF wordt meteen verwerkt in het totaal in uw Excel-werkblad. Hoe deze Quantity Link precies werkt wordt hier uitgelegd (engelstalig).
 • Teksten zoeken in gescande documenten
  Door de OCR-techniek kunt u gescande PDF-documenten doorzoekbaar maken. Het is met de standaardversie al jaren mogelijk om jpg- of tif-bestanden te openen, die dan direct worden omgezet naar PDF-bestanden met de afbeelding als onderlegger. Met eXtreme is het nu mogelijk om dergelijke bestanden te doorzoeken op bepaalde teksten. Het wordt hier uitgelegd (engelstalig).
 • Interactieve formulieren maken
  Met eXtreme kunt u nu PDF-invulformulieren door er invulvakken overheen te leggen, eventueel met opzoeklijstjes, vinkjes en knoppen.
 • Gevoelige passages afdekken
  Als uw PDF-documenten gevoelige passages bevatten, dan kunt u die nu als zodanig markeren (de Redact-functie). Met één druk op de knop kunt u zo‘n document omzetten in een document met onherstelbaar afgedekte passages. Dit is bijv. erg handig voor CV‘s waarvan de persoonlijke details niet naar de potentiële opdrachtgever mogen, technische documenten waarvan bepaalde formules geheim moeten blijven of juridische documenten waarvan (nog) niet alles openbaar mag worden gemaakt.
 • PDF-werk automatiseren via scripts
  U kunt Bluebeam Revu met de eXtreme-editie nu nog beter op uw werkproces afstemmen, door functies die steeds in een bepaalde volgorde terugkomen onder een knop te zetten. U kunt daarbij een serie documenten verwerken of een script alleen op het actieve document van toepassing laten zijn. Dit is bijvoorbeeld handig om ervoor te zorgen dat uw documenten altijd op dezelfde manier worden verstuurd voorzien van een stempel, een bepaalde kop- en voettekst en als platgeslagen PDF (d.w.z. de aantekeningen in de PDF zijn dan geen intelligente objecten meer).
Hoe beheer ik de Bluebeam Revu eXtreme Open Licence?
Voor het beheren van de Open Licentie is een aparte online beheeromgeving, waar u als licentiehouder een account moet aanmaken. Ga daartoe naar de Bluebeam Open License Gateway en vul de licentiegegevens in die u van Bluebeam hebt ontvangen. Na het aanmaken van een account, kunt u meerdere beheerders toevoegen. IDEOMA helpt u graag met het beheer van uw open licentie.

Lees ook de stap voor stap uitleg in de Gateway User Guide

Vergelijk DWF met PDF

Klik hier voor de verschillen tussen de DWF-software van Autodesk en de PDF-software van Acrobat.

Online demonstraties

Hieronder vindt u enkele online demonstraties.
Algemene introductie - deel 1
Een algemene introductie hoe Bluebeam Revu kan worden ingezet bij het beoordelen van technische tekeningen. Het werkt overigens ook perfect op gewone A4-documenten.

Algemene introductie - deel 2
Vervolg van de algemene introductie, met ondermeer tekeningen vergelijken

Het Thumbnail-venster
Hou overzicht tijdens het beoordelen van grote PDF-documenten door het Thumbnail-venster goed te gebruiken. Hier ziet u hoe dat precies werkt.

Hieronder vervolgen we in het engels met demo‘s door Bluebeam.
Introductie door Bluebeam (versie 2018, engelstalig)

Bestanden openen en navigatie (engelstalig)

Meer video‘s van Bluebeam


Gratis onderwijslicentie

Voor studenten en leraren is er een gratis versie beschikbaar. Klik hiertoe op de onderstaande link en vul uw gegevens in. U ontvangt dan een bericht vanuit Bluebeam met de beschikbare opties (gratis tijdelijke licentie, evt. een wedstrijdlicentie, of een betaalde studentenlicentie voor 99 dollar), waarop u moet antwoorden om de gewenste licentie te krijgen.

Onderwijslicentie aanvragen


Bluebeam Partner Bluebeam, Bluebeam Revu, eXtreme en Studio zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluebeam, Inc. onder licentie.

Oud nieuws rond Bluebeam 20 en ouder


Update zelf uw Bluebeam-licentie naar versie 20
Klik hier om uw online upgrade naar 20 aan te vragen.

Let op:
 • Licentie en software zijn twee verschillende zaken. U kunt uw licentie upgraden en doorwerken op de oude software zolang de oude licentie op die computer nog actief is. Dit is een technische mogelijkheid bedoeld om een soepele overgang naar de nieuwe versie mogelijk te maken. Let op dat u anderen niet met uw oude versie laat doorwerken. De upgrade is geen extra licentie. Bij de open licentie werkt dit anders. Die kijkt altijd naar het gelijktijdige aantal gebruikers. De versie maakt dan niet meer uit.
 • Online upgraden kan alleen naar de laatste versie. Upgraden naar bijv. de voorlaatste versie kan, maar moet per email worden aangevraagd via registration%bluebeam.com (% vervangen door @).

Veranderingen op komst!
12/9/22 Er zijn veranderingen op komst bij Bluebeam en wie al wat langer meedraait kan het raden. Wat we wel mogen zeggen is dat u, als u van plan bent nog lang met Bluebeam te blijven werken, het voordeligst uit bent als u een lopend onderhoudscontract hebt. Hebt u dat niet, dan hebt u enkel deze week nog om het alsnog te regelen. Na 17 september wordt alles anders en duurder. Beschikt u over één versie 20 zonder onderhoud, dan kunt u het onderhoud het best meteen maar even bestellen in onze webshop. Klik voor Standard, CAD of eXtreme, zodat u niet hoeft te zoeken. Is uw versie ouder, koop dan een upgrade met onderhoud. Is uw situatie ingewikkelder dan een paar licenties, vraag ons dan even om een offerte.

Bluebeam en Windows 11
12/9/22 Bluebeam Revu 20 ondersteunt nu ook Windows 11. De specificaties kunt u lezen in onze webshop.

Over de Spring4Shell-kwestbaarheid!
12/4/22 Er worden vragen gesteld over de Spring4Shell-kwetsbaarheid en Bluebeam. Wat Bluebeam betreft hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat de Bluebeam-producten en diensten niet op Java zijn gebaseerd. Lees bij Kaspersky meer over deze ontdekking.

Geen extra licenties op verouderde licenties!
4/4/22 Werkt u met Bluebeam Revu versie 2019 of ouder, dan kunnen we alleen extra licenties voor u regelen in de vorm van versie 20. We raden aan om uw oude versie te upgraden, zodat u geen versieverschillen in de organisatie hebt. U kunt de tijd nemen door de nieuwe licenties als versie 20 uit te rollen en later uw oude licenties daar aan toe te voegen. Bij een lopend onderhoudscontract kost dat niets.

Aankondiging! Bluebeam stopt verkoop verouderde licenties
8/2/22 Dit is een update van wat eerder is aangekondigd. Zit u nog niet op versie 20, dan moet u binnenkort een keuze maken: upgraden of doorgaan met de oude versie en wat beperkingen? Doorwerken met de oude versie kan gewoon, maar dat kan tot problemen leiden, dus we raden met klem aan om dit jaar te upgraden naar versie 20. U gaat het volgende moeten missen:
 • De mogelijkheid om uw verouderde licentie uit te breiden naar meer gebruikers vanaf 22 maart dit jaar. Deze datum was 22 februari, dus u krijgt er een maandje bij.
 • Bluebeam-ondersteuning op de oude versies vanaf maart 2023. Bij problemen kunt u wel gewoon upgraden, gratis als u over onderhoud beschikt of tegen betaling, en we blijven we natuurlijk graag van dienst.
 • Toegang tot Bluebeam Studio vanaf maart 2023.
 • De mogelijkheid om uw verouderde licentie te verplaatsen naar een andere computer vanaf maart 2023.
De verandering heeft te maken met de ontwikkelingen op het gebied van online diensten, waar ook Bluebeam langzaam maar zeker op over gaat.

Bibliotheken voor Bluebeam
10/11/20 Hoewel het extreem gemakkelijk is om zelf uw eigen bibliotheken samen te stellen van al het denkbare wat u op uw scherm ziet, bijv. in een foto, een andere PDF, in Paint of in GstarCAD, wordt er nog erg vaak gevraagd of Bluebeam geen bibliotheken meelevert. Het antwoord is ja, zie Bluebeam Support, omdat u het vraagt, maar hoed u voor de optimistische gedachte dat u gaat vinden wat u zoekt. We achten de kans erg groot dat u het sneller maakt vanaf iets wat u al hebt. Het meeste weet u meteen te vinden en dat voldoet ook meteen aan uw eisen, die vaak uniek zijn, bijv. vanwege uw huisstijl. Investeer dus vooral zelf in het maken van uw eigen, unieke werksets en vergeet niet om ze te exporteren en op te slaan.

Bluebeam 20 is uit!
18/8/20 Bluebeam 20 is uit en wat er nieuw is kunt u hier lezen. Bluebeam beter leren gebruiken? Bekijk de lijst van 52 video‘s op Youtube.

Kort samengevat: u kunt nu pijltjes toevoegen aan teksten (zelfs meerdere) en het filteren van de aantekeningenlijst is verbeterd. Er zijn een aantal problemen opgelost en de plugins zijn nu geschikt voor AutoCAD/AutoCAD LT 2020, Navisworks 2021 en SketchUp Pro 2019.

Let op! Bij het upgraden raden we u aan om de software eerst te downloaden en de 30 dagen gratis proefperiode te gebruiken alvorens de licentie definitief op te hogen en ook om de werkende installaties niet zomaar te veranderen. Je weet immers nooit wat voor nieuwe problemen er ongemerkt in de nieuwe versie zijn geslopen.


Bluebeam Revu upgraden naar 2019.1.20
6/7/20 Van Revu 2019 is versie 2019.1.20 de meest recente en deze is aan te bevelen. Hij bevat talloze reparaties van oudere versies 2019, dus wees niet te conservatief.

Hieronder de hoofdzaken:


Bluebeam Revu 2019
4/1/20 Versie 2019 komt met een zgn. Deployment Editor voor een soepelere uitrol van de nieuwe versie in grotere organisaties. U hoeft nu niet meer zelf een script te bouwen, waar een tikfoutje snel gemaakt was. Het is een soort MSI-editor en hij werkt niet voor de oudere versies, alleen voor versie 2019. De editor komt vanzelf mee als u de MSI-file downloadt. Hier vindt u de MSI-downloads en meer info.


Bluebeam Revu upgraden naar 2018 of nog even wachten?
19/2/19 We zijn inmiddels bijna een jaar op weg met versie 2018, dus dat is zeker een mooi moment om de upgrade daadwerkelijk te doen. Toch willen we u vragen om uw licentie niet klakkeloos te upgraden. Kijk eerst even goed of u dit echt wilt en wellicht toch even een versie gaat overslaan. Niemand verplicht u om te upgraden.

Klik hier om 20 verschillen tussen 2017 (links) en 2018 (rechts) even naast elkaar te zien. Beslist u voor uw collega‘s en wilt u hun mening peilen over de nieuwe versie, stuur ze dan deze link. Daarmee voorkomt u dat u onder druk van de gebruikers de upgrade moet terugdraaien. Dit zeggen we, omdat we dit in onze praktijk zien gebeuren. Voor nieuwe gebruikers is 2018 geen probleem, hoewel ze het dan zonder de informele ondersteuning van hun ervaren collega‘s moeten doen. Beschikt u over een open licentie, houd dan beide versies in de lucht, zodat de gebruiker zelf kan kiezen.


Bluebeam Revu 2015-gebruikers opgelet!
2/9/19 U kunt uw licentie niet meer zo gemakkelijk verplaatsen. Lees hier meer.


Bluebeam-bibliotheken
Afbeelding vergroten

3/12/14 Kijk eens wat sommige klanten doen met Bluebeam! U kunt Bluebeam zo gemakkelijk inrichten voor uw eigen werk.

Bouwburo PB laat in een schermafdruk zien hoe de Stabu-systematiek er in Bluebeam uit kan zien.


Laat u collega‘s gratis met Bluebeam werken!
25/3/14 Natuurlijk kan iedereen gebruik maken van de 30 dagen gratis versie, maar wist u dat u met die gratis versie ook na 30 dagen de licentie van iemand anders kunt gebruiken, terwijl die ander gewoon kan doorwerken? Elke Bluebeam-gebruiker met een licentie kan een collega via Bluebeam Studio uitnodigen om een setje PDF-documenten te beoordelen, waarbij uw collega dan voor enkel die documenten gratis over alle Bluebeam-functionaliteit beschikt. Een geweldige ervaring bovendien, voor degene die zo zijn review-proces inricht, omdat u kunt volgen of de documenten door de uitgenodigde personen zijn bekeken. Een stukje slimme online workflow, dus!


Wel eens met DropBox gewerkt om PDF-documenten te delen? Probeer dan hetzelfde eens met Bluebeam Studio en het zal u verrassen. Bluebeam Studio is een standaardonderdeel van Bluebeam Revu en activeert u slechts met één klik!


Nieuw in Bluebeam Revu 12: Capture Gallery
13/3/14 U kon al foto's plaatsen, als aantekening in een PDF, maar daar is nu een superhandige nieuwe mogelijkheid bijgekomen: de Capture Gallery. Daarmee hangt u een "onbeperkt" aantal foto's aan een markering in de PDF.

Stel, u loopt een inspectierondje door een gebouw met uw digitale A0 op een tablet: u ziet een probleem en plaats nu een rondje met een automatisch nummer in de PDF. Dat kon al.

Nieuw is dat u vervolgens klikt op het camera-ikoontje en een paar foto's maakt die vrijwel onzichtbaar onder het symbooltje komen te hangen. Dus u kunt nog steeds uw tekening goed bekijken. Dit kunnen ook meerdere foto's zijn. De foto's worden netjes weergegeven in de PDF-samenvatting (zie afbeelding). De foto's zitten in de PDF, dus die kunt u daarmee wel erg groot maken, maar het voordeel is dat u maar 1 bestand hebt voor WeTransfer of Dropbox. Dit werkt ook op de iPad en via Bluebeam Studio.
Bluebeam Revu 12 is uit, maar niet voor Windows XP!
25/2/14 Bluebeam Revu 12 is uit! Er werken al 124 gemeenten en honderden bedrijven met deze PDF-tool. Blijft u nog op dat dure Adobe Pro of ... nog op papier? Nee toch? Download nu en ervaar hoe gemakkelijk u kunt meten en tekenen op PDF-documenten! O, en mis die samenvattings-functie niet naar PDF en CSV (o.a. Excel). Succes met testen!

Let op: Bluebeam Revu 12 is alleen bruikbaar als u over Windows 7 of hoger beschikt.

Bent u een nieuwe klant, dan krijgt u altijd de laatste versie en bent u een bestaande Bluebeam-gebruiker, dan kunt gratis updaten als u over een geldig onderhoudscontract beschikt of als de aanschaf dit jaar is gedaan.

Klik hier: Online update aanvragen Let op: Bluebeam Revu 12 is niet geschikt voor Windows XP!

Doet u het al? Online samenwerken?

2/12/13 Wist u al dat u anderen kunt uitnodigen om tijdelijk met uw licentie te werken? Door een sessie te starten via Bluebeam Studio kunt u anderen vragen om naar uw PDF-bestanden te kijken. Zij kunnen dat doen met Bluebeam op uw licentie. U kunt online volgen wat ze doen en als ze er mee klaar zijn, beschikt u direct over hun aantekeningen, naast die van uzelf. Deze online dienst, waar anderen een prijzig maandbedrag voor vragen kost u niets en bespaart u veel tijd!

Bluebeam Revu 11.5

22/8/13 Versie 11.5 is de laatste versie en hierin zit nu ook een Camera-tool voor Windows-tablet-PC‘s. Verder is nieuw in 11.5 dat uw hyperlinks bewaard blijven bij het samenvoegen en splitsen van gekoppelde PDF-documenten. Verder is het omgaan met digitale handtekeningen verbeterd.

Ook het gratis online samenwerkingsplatform Bluebeam Studio is vernieuwd: u kunt nu de voorgaande revisies toegankelijk maken. Heeft u Studio al eens uitgeprobeerd?

Om versie 11.5 te installeren klikt u eenvoudig vanuit Bluebeam via het menu Help op Productupdates en dan volgt alles vanzelf. Let op dat u niet het verkeerde product downloadt, want anders zal uw licentie niet meer geldig zijn.

Updaten vanaf Bluebeam versie 10 of ouder
Als u een oudere versie hebt dan 11, dus 10 of lager, dan kunt u de nieuwe versie 30 dagen gratis uitproberen en een betaalde update doen als de nieuwe versie u bevalt. Bij een lopend onderhoudscontract is dat zonder kosten.

Klik hier: Online update aanvragen Let op: Bluebeam Revu 12 is niet geschikt voor Windows XP!

Verbeterde iPad-versie 2.0
U kunt nu ook meten en tellen vanaf uw iPad, formulieren invullen, handgeschreven aantekeningen maken met de verbeterde penfunctie, kopiëren en plakken en zelfs pratend aantekeningen maken met de speech-to-text functie.

Over Bluebeam, Bentley Navigator en Autodesk Navisworks

20/6/13 Wanneer maak je nou aantekeningen in Bluebeam en wanneer met Bentley Navigator of Autodesk Navisworks? Ons advies ...

Versie 11 nu ook in het Nederlands

2/5/13 Vanaf vandaag kunt u de Nederlandstalige versie 11 van Bluebeam downloaden.

Vraag uw gratis update online aan

18/4/13 Heeft u dit jaar versie 10 aangeschaft? Dan kunt u uw software gratis opwaarderen naar versie 11. Natuurlijk geldt dat ook als u software-onderhoud (Maintenance) hebt afgesloten.

Klik hier: Online update aanvragen

U hebt uw Serial Number, Product Key en emailadres nodig conform uw registratie. Mocht u die niet meer hebben, dan kunt u die bij ons opvragen . Is uw licentie ouder en hebt u geen onderhoud? Vraag dan hier uw update-offerte aan.

Als u versie 11 al in het Engels hebt, kunt u de Nederlandstalige versie installeren zonder iets aan uw licentie te veranderen.

Bluebeam Revu 11 is vanaf vandaag beschikbaar in het Engels

19/3/13 Nog een maandje wachten en dan is hij er naar alle verwachting ook in het Nederlands. Als u Bluebeam nu aanschaft kunt u zelf bepalen met welke versie u wilt werken en dit zonder kosten later veranderen. Bijv. nu beginnen met versie 10 in het Nederlands en dan over 1 of 2 maanden de gratis update installeren.

Bluebeam-licenties die dit jaar zijn aangeschaft kunt u gratis upgraden, ook als u geen onderhoudscontract hebt.

Download Bluebeam versie 11 kan voorlopig alleen als u bij Step 2 "English" kiest:
Download Bluebeam 11 Engelstalig

Wijzigingen opslaan met Bluebeam

6/9/12 Het is voor ons een open deur, maar vandaag bleek dat niet voor iedereen bekend: met Bluebeam kunt u de wijzigingen in een PDF altijd opslaan. Dit geldt natuurlijk niet als u vanuit uw netwerk onvoldoende rechten hebt om het PDF-bestand te wijzigen, maar dan kunt u "Opslaan als" gebruiken of uw aantekeningen exporteren naar een los bestand. Het is gebruikelijk dat u met Bluebeam op een kopie van het originele bestand werkt, zodat u uw aantekeningen gewoon kunt opslaan en altijd terug kunt grijpen op het origineel. Een goed documentenbeheersysteem zal dat voor u regelen.

Gebruikerstips in het Nederlands

6/9/12 Tips voor gebruikers vindt u voortaan hier.

Bluebeam Revu nu ook in het Nederlands!

15/5/12 Vanaf deze week kunt u de nieuwe versie 10.1 International downloaden. Die bevat, naast het engels en 8 andere europese talen, nu ook het Nederlands. Als u over versie 10 beschikt, dan kunt u gratis met deze versie aan de slag, zo ook als u een geldig onderhoudscontract hebt. Bij versie 9 of ouder, kunt u tegen update-kosten over de nieuwe versie beschikken. We maken graag een bestelformulier op maat voor u.

Bluebeam versie 10 is ongekend goed

27/3/12 Als u Bluebeam al hebt gekocht, dan heeft u op het goede paard gewed. De nieuwe functies zijn ongekend. Hier komen ze in vogelvlucht:
 • Gratis App voor de Apple iPad met iOS5.
 • Gratis Windowsversie, genaamd Bluebeam Vu
  Download Vu nu meteen! Dit is een kleine download die na het bepalen van uw Windows-versie een grotere download (60 Mb) gaat doen. Let op! Installeer Vu niet naast uw huidige Bluebeam v9 licentie, want die raakt daardoor ontregeld.
 • Bestanden organiseren in projecten
 • Verbeterde Toolchest:
  De Toolchest werd onoverzichtelijk als u er veel verschillende tools in wilde vastleggen. Dat is snel het geval als u hoeveelheden wilt uittrekken op grote PDF-tekeningen. In de nieuwe toolchest kunt u uw tools optimaal organiseren door er tekst aan toe te voegen. Ook hoeft u niet meer te klikken om een toolset te openen en kunt u de toolsets apart op werkbalken onderbrengen. Meer op Youtube ...
  Klik voor de video in Youtube
 • Links:
  Links in PDF-documenten helpen u met het snel heen en weer springen tussen plaatsen in grote documentensets, maar het beheren daarvan was lastig. Nu is daar mooie voorziening voor. U kunt de plaatsen waarnaar u verwijst vooraf een naam geven, waarna u de naam kunt kiezen bij het verwijzen, in plaats van dat u steeds de plaats moet aangeven. Daardoor wordt nu het werken met veel verwijzingen erg handig.
 • Spaces:
  U kunt ruimtes aangeven met nummers die automatisch ophogen. Als u vervolgens aantekeningen, maten of symbolen gaat plaatsen wordt daarbij automatisch de ruimte meegenomen, zodat u overzichten en totalen per ruimte kunt maken en doorzetten naar Excel. De ruimtes kunnen worden gegroepeerd in grotere eenheden, zodat u bijvoorbeeld snel de totalen per vloer, blok of afdeling kunt zien. Vroeger zou u dat uitsluitend met CAD-software doen, zoals Hoeveel.
 • Delen van documenten over elkaar leggen en vergelijken
 • Lagen:
  U kunt in versie 10 direct in dynamische lagen werken. Ook vanuit de Toolchest kunnen lagen worden ingeregeld. Bij gebruik van zo‘n tool wordt de laag automatisch aangemaakt. Ook kunt u de (met Flatten) naar statische pdf-lagen overgezette aantekeningen terughalen naar een dynamische laag en lagen uitwisselen tussen PDF-documenten. Verder kunt u de lagen sorteren en isoleren.
 • Werken met 3D PDF‘s:
  Bluebeam 10 is nu zeer geschikt voor het omgaan met 3D PDF-bestanden. De 3D modellen kunnen van alle kanten worden bekeken door vrij te bewegen of via voorgedefinieerde views. Ook kunnen er eenvoudige animaties mee worden gedaan, bijv. ronddraaien of van beeld naar beeld afspelen. Dit laatste lijkt veel op de animatietechniek in SketchUp. De afspeelsnelheid is instelbaar. Ook de weergave kan worden ingesteld, zoals de transparantie van het model of de achtergrondkleur. Zelfs de objecten in de objectenboom van het 3D model kunnen worden bekeken en afzonderlijk geisoleerd of doorzichtig gemaakt. Meer op Youtube ...
  Klik voor de video in Youtube
 • Integratie met Revit:
  Bluebeam maakt nu 3D PDF-bestanden vanuit Revit en is geschikt om met 3D PDF‘s te werken!
 • Integratie met Navisworks
 • Integratie met Outlook:
  Als u zeker wilt weten dat uw emails later nog zijn terug te lezen, maak dan met Bluebeam een PDF-boek van al uw oude emails. Bluebeam kan mappen vol met emails in één keer omzetten in PDF!
 • Complexe lijnstijlen, zoals in CAD
Kortom, werken met PDF-bestanden gaat steeds meer op CAD lijken, maar dan veel eenvoudiger!

Snelle groei van de Bluebeam gebruikersgroep

27/3/12 Met de nieuwe versie is er grote interesse in de Bluebeam Gebruikergroep op Linkedin. In 4 dagen zijn er maar liefst 30 nieuwe leden bijgekomen! Het aantal leden bedraagt nu 137, maar dit jaar moeten we de 1.000 leden toch wel kunnen halen, gezien het grote aantal gebruikers dat bijna dagelijks kiest voor Bluebeam. Klik op het groeplogo hieronder als u ook lid wilt worden. Join The Bluebeam Club!

Klik om de Linkedin-groep te bezoeken
Klik hier voor de Linkedin-groep
.

Ondersteuning in het Nederlands

31/1/12 Als we bekende support-problemen vertaald hebben in het Nederlands (één op dit moment), dan vindt u die op deze ondersteuningspagina. Gelukkig zijn het er maar heel weinig. Tips voor gebruikers vindt u hier.

Bluebeam onder Citrix XenApp

15/9/11 Met dank aan bbn adviseurs mogen we op deze plaats een handleiding ter beschikking stellen waarin kort staat uitgelegd hoe u Bluebeam Revu kan installeren onder Citrix XenApp. Meer over Bluebeam in een gevirtualiseerde omgeving ...

Bluebeam Server en Bluebeam Studio

31/8/11 Beschikt u over Bluebeam Revu, dan kunt u via de ingebouwde Bluebeam Studio het commentaar van uw collega‘s slim verzamelen. Zij kunnen op uw uitnodiging gratis met de volledige versie van Bluebeam Revu werken.

Meer op Youtube ...

Nu 50% partnerkorting op 1x Bluebeam Revu eXtreme

25/8/11 Om Bluebeam meer bekendheid te geven bieden we u 50% korting op uw eerste licentie van Bluebeam Revu eXtreme. Dat is een voordeel van € 139,50! De enige voorwaarde die we daaraan verbinden is dat we ten minste een half jaar lang op de openingspagina van uw site vermeld staan met een kort stukje tekst (gezamenlijk overeen te komen - we denken aan "Tip: wij maken onze aantekeningen op uw documenten digitaal m.b.v. Bluebeam.") en daarin een verwijzing naar www.pdftools.nl.

Nieuw in Bluebeam Revu 9.5

19/8/11 Sinds kort is er een gratis tussenupdate beschikbaar met daarin: verbeterde scannerondersteuning door TWAIN, PDF-voorbeeldweergave in de Windows 7 Verkenner en Outlook. In Studio-sessies kan de status van de aantekeningen van anderen nu worden aangepast. Verbeterde SharePoint ondersteuning en ondersteuning van FileOpen's Digital Rights Management. U kunt de update ophalen vanuit Bluebeam via Help > Product Updates.

Bluebeam 9.2 ondersteunt nu ook PDF/A

16/6/11 Om precies te zijn: Bluebeam Revu kan uw PDF-bestand nu opslaan als PDF/A1-b, wat door sommige organisaties wordt geëist vanwege de archiefwet. Door gezaghebbende specialisten wordt van PDF/A gezegd dat het langer zal meegaan dan het courante PDF 1.6 en 1.7 (waar wij het niet mee eens zijn, omdat in de praktijk de wet van de grote getallen de beste garanties biedt), dus heeft Bluebeam besloten om de wens te vervullen van gebruikers die PDF/A-bestanden willen (of moeten) kunnen maken. PDF/A is een wat minder intelligent bestandsformaat, dus als het niet hoeft, raden wij aan om het niet te doen.

Bluebeam-gebruikers op Linkedin

19/4/11 Twee weken geleden hebben we de gebruikersgroep Bluebeam Nederlands gestart op Linkedin en we hebben ondertussen al 34 leden, dus dat loopt lekker!

Klik om de Linkedin-groep te bezoeken
Klik hier voor de Linkedin-groep
.

Uitwisseling Brandweer-bibliotheek

19/4/11 Met veel plezier stellen we deze website ter beschikking voor het uitwisselen van Bluebeam-gebruikersbibliotheken. Via de onderstaande link kunt u de symbolen gratis downloaden die zijn ontwikkeld door de brandweer van de gemeente Midden-Drenthe. Mocht u verbeteringen of aanvullingen willen doen, dan vernemen we dat graag. In Linkedin hebben we een Bluebeam-gebruikersgroep opgericht, waar u medegebruikers kunt ontmoeten en dit soort zaken gemakkelijk kunt bespreken.

Klik om de brandweersymbolen voor Bluebeam te downloaden
Download de brandweersymbolen


Bij het downloaden krijgt u een zip-bestand met daarin een btx-bestand. Zet deze laatste op een centrale plaats en ga in Bluebeam naar de Tool Chest (Alt-X). Klik op Manage Tool Sets en Import en kies het btx-bestand. Druk op Openen en OK. De symbolen kunnen nu worden gebruikt.


Bluebeam lanceert Revu 9 !

22/3/11 Vandaag lanceert Bluebeam de nieuwe versie Bluebeam Revu 9. Meest opvallende verbetering is dat de documentenvensters in Bluebeam nu los kunnen worden gehaald van het hoofdvenster en op een tweede of derde scherm worden geplaatst. Daardoor wordt het werken met meerdere beeldschermen een stuk handiger. Ook kunt u een tweede view van hetzelfde PDF-document openen en op het tweede scherm zetten. U kunt tussen de views pagina's van het ene in het andere document verslepen. Verder is het mogelijk om vanuit een callout (tekst met pijl) meerdere pijlen te zetten. Als u dan de callout verplaatst blijven alle pijlen er aan vast zitten. Ook kunt u in de nieuwe versie een afbeelding bijknippen (crop image).

Met versie 9 kan Bluebeam nu ook met 3D PDF-documenten overweg. U kunt de structuur van het model bekijken en onderdelen aan- en uitschakelen en isoleren (alles uit behalve dat onderdeel). Verder kunt u de rendering en belichting van het 3D model veranderen en animaties maken.

De CAD-versie kan nu goed overweg met sheetsets en dsd-bestanden en gaat beter om met shx-fonts en hyperlinks.

Tenslotte komt er ook nog een hele nieuwe editie bij: Bluebeam Revu eXtreme. Daar zit ondermeer OCR tekstherkenning in, wat zowel direct na het scannen als ook op bestaande raster-PDF-bestanden werkt. De bewerkbare tekst komt in een aparte laag. Een hele map PDF-documenten kan deze bewerking in batch ondergaan. Kortom, niet verwonderlijk dat de prijs ook wat omhoog is gegaan!

Bluebeam vergeleken met AutoVue

15/3/11 Helaas is er een erg eenzijdige vergelijking in omloop tussen Bluebeam en Oracle‘s AutoVue. Lees hier onze reactie.

Flinke prijsverhoging per 22 maart

9/3/11 Zojuist zijn de nieuwe prijzen bekend geworden en die gaan flink omhoog (17-29%). Gelukkig waren ze al erg laag, ondermeer omdat de dollar erg laag staat, dus u verdient uw investering nog steeds heel snel terug. Door de nieuwe, volledig digitale manier van werken te stimuleren, bespaart u veel tijd en kosten. We raden u dus aan om uw bestelling snel te doen, als u dat toch al van plan was. Elke dag dat u niet met Bluebeam werkt kost immers geld! De onderhoudsprijzen veranderen niet.

Bluebeam op de Sony Touch Screen PC

24/2/11 Altijd al een hekel aan de muis gehad? Eindelijk kunt u nu uw computer met uw vinger bedienen. We kochten dit weekend bij de Media Markt voor minder dan €1.000,-- de Sony Vaio All-in-one PC met aanraakscherm (model VPCJ11M1E met windows 7, 64-bits). Geweldig wat een lekker machientje! Bluebeam Revu draait hier soepel op, zodat u met uw vingers via het scherm aantekeningen op PDF-documenten kunt maken.

Naar de site van Sony

Bluebeam in het BIM-proces

23/11/10 Het BIM-pakket voor staalconstructies, Tekla, laat een mooi voorbeeld zien van de integratiemogelijkheden van Bluebeam in het BIM-proces. Bluebeam wordt aangeroepen door Tekla vanuit een onderdeel van het 3D model, om het onderdeel te beoordelen via een onderliggende 2D PDF-document. Na het plaatsen van het goedkeuringsstempel in Bluebeam weet Tekla dat dat onderdeel is goedgekeurd!
Bekijk de Tekla-video

Bluebeam op de Samsung 650TS

9/11/10 Bluebeam Revu werkt ook perfect op interactieve LCD-tafels en -schermen, zoals de Samsung 650TS. In feite kan alles wat u op een tablet-PC kunt doen, ook op dit soort schermen. Op de Dag van de Wabo zijn we aanwezig op de stand van een bekende leverancier om u dit concept te demonstreren.

Bekijk de Samsung 650TS via Youtube ...

14 Bluebeam-tips

19/11/10 Uit de recent gegeven opleidingen en beantwoorde vragen kwamen de volgende tips naar voren:
 1. PDF op volledige scherm - Net als in de Internet Explorer kunt u in Bluebeam met de F11-toets het volledige scherm gebruiken om uw PDF te bekijken. F11 werkt als een aan/uit-schakelaar, dus nogmaals op F11 drukken en u hebt alle werkbalken en menu‘s weer terug.
 2. Bluebeam bij twee beeldschermen - Elk paneel kunt u via het snelmenu los maken van de rand (Undock). Daarna kunt u het losse paneel naar het tweede beeldscherm slepen. Dit is onderdmeer erg handig bij uitgebreide symbolenbibliotheken of als u veel werkt met lagen, zoals bij KLIC-meldingen.

 3. Objecten tellen in PDF - Als u objecten wilt tellen in PDF-documenten, dan is de automatische nummering erg handig (te vinden in de Tool Chest onder Sequences & Actions). De volgnummers en de coördinaten kunt u vervolgens exporteren naar Excel (via CSV Summary), maar daarvoor moet u wel eerst de kolom Sequence en de X- en Y-kolom aanzetten in de Markups-lijst.
 4. Afbeelding vergroten
 5. Afstanden meten in PDF - Als u afstanden en oppervlakten wilt kunnen meten in een PDF-bestand dan is het erg handig als er een grote bekende maat in het PDF-document aanwezig is. Die kunt u dan aanwijzen om uw PDF-document te calibreren. Door op Recalculate te drukken worden alle maten opnieuw berekend. Ook de opgemeten waarden kunnen worden geëxporteerd naar Excel. Voor een maximale nauwkeurigheid kunt u het best de Content-knop aanzetten (rechts in de onderrand). Daarmee worden uw meetpunten automatisch precies op de onderliggende geometrie geplaatst (u hoeft dan niet steeds in te zoomen).
 6. Afbeelding vergroten
 7. Oppervlakten optellen en aftrekken - Wilt u bepaalde gemeten oppervlakten van anderen aftrekken en dan de totale oppervlakte kunnen aflezen, dan moet u met de kolommanager (Manage Columns) enkele kolommen toevoegen. Door een factor -1 te gebruiken voor de gaten, kunt u oppervlakten aangeven die niet meetellen. Meer ...
 8. Online PDF reviseren - Met de nieuwe Studio-optie van Bluebeam is het heel gemakkelijk om een document ter revisie aan te bieden aan iemand buiten de deur. Als u en uw externe adviseur tegelijk met het online PDF-document bezig zijn, dan ziet u elkaars aantekeningen direct in beeld komen. Het is onvoorstelbaar eenvoudig, dus aarzel niet met proberen!
 9. TIF-bestanden reviseren - Vaak bestaat een gescand archief uit een enorme verzameling TIF-bestanden. Met Bluebeam kunt u deze TIF-bestanden openen, waarbij er direct een PDF ontstaat met de TIF erin gekopieerd als onderlegger. Zo kunt u dus geleidelijk uw digitale documenten geheel standaardiseren op PDF.
 10. Minilaptop en tablet-PC in één!
 11. Bluebeam op de Asus Eee Touch - We hebben Bluebeam Revu voor u getest op de Asus Eee Touch PC. Voor slechts € 390,-- (ex.) beschikt u al over deze handige minilaptop, die, door het beeldscherm om te draaien, kan worden veranderd in een iPad-achtige tablet-PC. Omdat het een aanraakscherm (touch screen) betreft, kunt u gewoon met uw vingers op de PDF tekenen. Heeft u te dikke vingers, gebruik dan het pennetje uit de klep. Maar pas op, want na een week hebt u de neiging om elk beeldscherm aan te raken!
 12. Uw licentie op een andere PC zetten - Het is erg eenvoudig om uw licentie op een andere PC te zetten. Zorg ervoor dat u een werkende internetverbinding hebt tijdens het verwijderen van de Bluebeam-software. Uw licentie wordt dan automatisch op de licentieserver bij Bluebeam gezet. Bij de installatie op uw nieuwe PC haalt u de licentie weer op. Het maakt daarbij niet uit of u over 1, 10 of 200 licenties beschikt.
 13. PDF-bestanden op de Apple iPad en iPhone - Op de Apple iPad en iPhone kunt u PDF-bestanden bekijken, maar de aantekeningen niet, ookal voldoen die aan de ISO 32000-1 standaard. Dit is een gebrek in het Apple OS (iOS). Bovengenoemde Asus Eee PC is een veel beter alternatief voor de iPad (voor hetzelfde geld hebt u een volwaardige minilaptop met Windows 7). Minder hip, dat wel!
 14. Bluebeam als standaard PDF-viewer instellen - U kunt Bluebeam instellen als standaard PDF-viewer via het Windows-startmenu > Alle programma‘s > Bluebeam Software > Bluebeam Administrator > Revu. U krijgt dan het onderstaande menu, waar u beide vinkjes moet aanzetten om Bluebeam zoveel mogelijk te kunnen gebruiken.
 15. PDF-documenten bewerken vanuit de Internet Explorer - Als u Bluebeam gebruikt via uw webbrowser, bijv. Internet Explorer, dan heeft u nog geen knoppen in beeld om aantekeningen te kunnen maken of om te kunnen meten. Daartoe drukt u op het Edit-knopje linksboven.
  Afbeelding vergroten
 16. PDF-bestanden verbeteren - Soms is het nodig om een PDF-bestand opnieuw op te bouwen, bijv. bij een grote CAD-tekening waarbij het inzoomen erg traag gaat. Doorloop dan de volgende menustappen: File > Create PDF > From File en selecteer de trage PDF. Deze wordt dan opnieuw opgebouwd en daarbij geoptimaliseerd.
 17. Stempels beheren - U kunt stempels onbeperkt bijmaken. Het zijn losse brx-bestanden die u kunt uitwisselen of bewaren in een centrale map, aan te duiden via de menu‘s Markup < Stamp < Change Stamp Folder .... Dit pad is samen met andere paden te beheren via het Windows-startmenu > Alle programma‘s > Bluebeam Software > Bluebeam Administrator > Net Config. Soms zit er een beschadigd stempel tussen, waardoor de stempels niet meer worden weergegeven in het menu. Ga dan naar de stempelmap en verwijder de brx-bestanden die er het laatst zijn bijgekomen.
Download hier het vertaalde document van Bluebeam met nog 69 andere handige gebruikerstips!

Gemeenten kiezen voor Bluebeam als WABO-tool

23/9/10 Per 1 oktober a.s. moeten de gemeenten klaar staan voor de stroom aan digitale vergunningaanvragen die via het online omgevingsloket (www.oloket.nl) op gang gaat komen. Dit zullen vooral PDF-bestanden zijn en om die te kunnen verwerken kiezen steeds meer gemeenten voor Bluebeam Revu. Daarmee kunnen de betrokken ambtenaren aantekeningen maken op de PDF-documenten en die bij het PDF-document opslaan. Bluebeam is trouwens ook erg geschikt voor het omgaan met KLIC-meldingen (WION) en bouwtekeningen (WOZ).

Afhankelijk van de procedure kan een document voor commentaar van de ene naar de andere ambtenaar gaan (in serie) of bij de verschillende personen tegelijk worden neergelegd (parallel). Als men ervoor kiest om meerdere personen tegelijk naar een aanvraag te laten kijken, kunnen de opmerkingen van de verschillende personen met Bluebeam los worden uitgewisseld en samengevoegd tot één document met alle aantekeningen.

Bluebeam-update aanvragen

16/7/10 Als u recht hebt op de laatste versie, dan kunt u de licentie daarvan na installatie rechtstreeks bij Bluebeam aanvragen (in het engels). U kunt natuurlijk altijd ook bij IDEOMA terecht, bijv. als het engels voor u een probleem is. De software kunt u gewoon downloaden via de knop hiernaast en zonder licentie 30 dagen uitproberen.

Update-licentie aanvragen email aan upgrades@bluebeam.com

Vergeet niet in uw email uw huidige licentiegegevens te vermelden en natuurlijk uw naam en bedrijfsnaam.


Bluebeam doet het heel goed op een tablet PC!

PDF‘s bewerken op een Tablet-PC

6/7/10 Er wordt een stortvloed aan tablet-achtige PC‘s aangeboden, variërend in grootte van een telefoon tot een volwaardige laptop. Voor professoneel buitengebruik raden we aan om eens naar de Toughbooks te kijken van Panasonic, maar er zijn er meer. Google maar eens op Rugged PC‘s.

Bijv. de Panasonic CF-19, standaard uitgerust met 2Gb RAM (uitbreidbaar tot 4Gb) en de kostenloze downgrade naar Windows XP, zal erg prettig werken met Bluebeam Revu. Deze PC heeft, behalve een volledig touchscreen, ook een normaal toetsenbord.

Zonder toetsenbord is de CF-H1 Field een aanrader. 2Gb RAM (niet uitbreidbaar). Meer ...
Bekijk beslist deze review.
De Panasonic CF-H1 is bijv. te koop voor minder dan € 2.200,-- euro bij panasonic.hd.nl


Waarom geen Windows 7 ?
Windows 7 is steeds meer standaard aan het worden, maar het is nog steeds erg nieuw en daardoor minder bekend, wellicht bij uzelf en uw systeembeheerders, maar ook bij andere dienstverleners. Dat zal u tijdverlies opleveren, omdat u opneuw uw weg moet vinden in bijv. de omgang met digitale foto's, andere bestanden en instellingen. Verder zal niet alle oude software en randapparatuur zonder meer werken. Windows 7 gebruikt ook wat meer geheugen, wat u bij grafische toepassingen als Bluebeam hard nodig hebt.

Bluebeam Revu is overigens geheel geschikt gemaakt voor Windows 7, ook de 64-bits versie.

PDF-bestanden omzetten naar CAD?

Zoekt u een goede tool om PDF-bestanden om te zetten naar CAD, bijv. AutoCAD of GstarCAD? Kijk dan eens naar PDF2CAD.


Probeer Bluebeam Revu nu uit!

Download de 30-dagenversie van Bluebeam Revu Standard Edition.

of

Download de 30-dagenversie van Bluebeam Revu CAD Edition.

of

Download de 30-dagenversie van Bluebeam Revu eXtreme Edition.

Functies
 • Nauwkeurige conversie van DWG naar PDF vanuit AutoCAD, Revit, Navisworks Manage, Navisworks Simulate of SolidWorks.
 • Aantekeningen maken op PDF-bestanden, PDF's bewerken en bekijken met Revu
 • Algemene PDF printer driver
 • Batch plot naar PDF in AutoCAD, Revit, Navisworks Manage, Navisworks Simulate en SolidWorks
 • PDF's bundelen met Bluebeam Stapler
 • Conversie naar PDF, TIF, JPG, GIF, BMP, PSD, PNG, EMF, WMF en PCL
 • PDF beveiliging en digitale handtekeningen
 • Automatische PDF bladwijzers
 • Geavanceerde FTP- & email-functies
 • Instelbare PDF stempels
 • Ingebouwde maatvoering
 • Hyperlinks blijven actief
 • Bijlagen
 • PDF's geschikt voor tekstzoekfuncties
 • Line merge wordt herkend
 • Online zoeken met WebTab�, een volledige web browser in Revu
PDF Markup
De Bluebeam CAD naar PDF conversiesoftware bevat ook functies voor het maken van aantekeningen op PDF-bestanden. Bluebeam Revu is ontworpen met het oog op puur gebruikersgemak. In Revu vindt u een uitgebreide lijst markup tools, zoals tekstvak, pen, markeerstift, symbolen, stempels, afbeedlingen and revisiewolkjes, waarmee uw PDF kan worden aangepast. Daarnaast vindt u in deze handige toepassing bouwspecifieke tools en de optie om veelgebruikte tools op te slaan in "My Tools", zodat u er de volgende keer sneller bij kunt. Ook volgt elke PDF gemaakt met Bluebeam de PDF-standaard en kan daardoor altijd worden bekeken en afgedrukt met een willekeurige PDF-viewer.

Batch Productie
Een van de handigste tools is wel BluebeamBatch. In plaats van uw tekeningen ��n voor ��n te converteren, zet Bluebeam Batch honderden DWG-bestanden tegelijk om naar PDF. Dit geldt ook voor SolidWorks-bestanden. Dat scheelt u veel tijd en geld.

PDF Bewerken
Met PDF Editingbespaart u tijd omdat u het PDF-bestand niet steeds opnieuw vanaf het originele document hoeft te maken.
Voeg tekst toe of verwijder tekst, pas het font en de kleur aan, etc. Met PDF Page Editing kunt u blanco pagina's toevoegen, pagina's verwijderen, eruit halen en draaien. Ook kunt u tekst uit uw PDF kopi�ren en bijv. in Word of Excel plakken.

Digitale handtekeningen
Definieer digitale handtekeningvelden, certificeer documenten en voeg digitale handtekeningen toe aan uw PDF-bestanden. Bluebeam's intelligente technologie kan wijzigingen na goedkeuring herkennen, zodat u uw intellectuele eigendom met een gerust hart kunt versturen.

Meten in PDF-bestanden
Bepaal hoeveelheden (lengte, oppervlakte, omtrek, inhoud) rechtstreeks en digitaal vanaf uw PDFs. Bluebeam doet dit werkt voor u. De resultaten worden automatisch in een lijst gezet, waarmee kan worden getotaliseerd en welke kan worden doorgezet naar Excel voor verdere calculaties.

PDF's met ��n druk op de knop
Na installatie nestelt Bluebeam zich in uw Microsoft Office, AutoCAD, Revit, Navisworks Manage, Navisworks Simulate en SolidWorks in de vorm van een extra werkbalk met vier knoppen. De eerste knop converteert uw actieve tekening naar PDF rekening houdend met uw instellingen (kleur, schaal, lijndiktes, papierformaat, etc.). Bluebeam Revu opent uw PDF daarna voor de visuele controle en eventuele toevoegingen.

Vergelijk documenten
Met Bluebeam's exclusieve tool MultiView�, wordt het vergelijken van documenten wel heel gemakkelijk. Open tot zestien views tegelijk op aparte tabs. Bekijk hetzelfde document, verschillende documenten of open meerdere documenten. Schakel Sync� aan en alle views pannen en zoomen gelijk op. Revu kan twee PDF tekeningen automatisch vergelijken en geeft de verschillen daarbij aan met wolkjes. Veel PDF-bestanden te vergelijken? De batch voorziening bespaart u dan heel veel tijd.

Bluebeam nietmachine
De Bluebeam Stapler�is een los programma dat verschillende typen documenten probleemloos samenbindt. Met de Stapler combineert u verschillende bestanden tot ��n, varierend van Office documenten tot fotobestanden. Met de Stapler kunt u meerdere bestanden samenbinden tot ��n enkele PDF of per bestand een aparte PDF aanmaken.


Klik hier voor een online demonstratie.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv