abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over GstarCAD

IDEOMA is exclusief distributeur voor Nederland

GstarCAD

Er zijn drie versies van GstarCAD en er is een gratis, universele viewer:
 • Professional (direct hieronder)
 • Standard, voor 2D tekenwerk met extra tools en maximaal programmeerbaar
 • Light, voor eenvoudig 2D tekenwerk, zonder extra tools, niet programmeerbaar, alleen leverbaar in de VS.
 • DWG FastView, een gratis DWG-viewer voor websites of voor op Apple iPads of andere tablet-PC‘s

Installatie en activering GstarCAD 2024

Het installatieprogramma voor Professional en Standard is hetzelfde. Die keuze maakt u later en tijdens de gratis proefperiode kunt u kijken of Standard voor u genoeg is. Meer over GstarCAD Standard.

Download GstarCAD 2024 Standard/Professional om het 30 dagen uit te proberen en laat ons a.u.b. weten wat u ervan vindt. GstarCAD meteen bestellen mag natuurlijk ook!

   

Het kan soms nodig zijn om deze pagina te verversen

Let op! Wijzigingen in grote tekeningen kunt u met de trialversie niet opslaan.

Handleidingen GstarCAD 2024
Op www.gstarcad.net/support/install vindt u de handleidingen voor de installatie, het activeren en verplaatsen van de licentie en de gebruikershandleidingen.

Netwerkversie GstarCAD 2024
Als u de netwerkversie hebt aangeschaft, download dan hier de licentiemanager voor de netwerkversie van GstarCAD 2024. Deze werkt voor alle versies vanaf 8 en hoger. De gewone download voor de installatie van GstarCAD op de computer van de gebruiker is zowel geschikt voor de stand alone als voor de netwerklicentie.

Let op: het is belangrijk dat de programma‘s lmgrid.exe en gstarlms.exe zijn ingesteld bij uw Firewall als uitzonderingen. Deze programma‘s moeten met de cloudlicentieserver van GstarCAD kunnen communiceren tijdens het activeren van de licentie.

Om te controleren of u de juiste netwerklicentiesoftware gebruikt opent u het programma LMTools vanaf de server en klikt u op Help > About. Daar ziet u ‘Version v11.14.0.2 build 191018 x64_n6‘.

Open ook het programma GstarCAD License Manager(server) en klik op het tandwieltje linksboven en ‘About GslmSrv(A)...‘ U ziet dan GslmSrv 1.5 als het goed is.

Als dat niet zo is, download dan de laatste versie.


Licentie verplaatsen en opnieuw activeren
Als u uw licentie wilt verplaatsen naar een andere computer dan kunt u dat zelf regelen, mits uw versie niet ouder is dan 2015. Start hiertoe de GstarCAD License Manager, selecteer de licentieregel en klik op Return. De licentie gaat dan via internet terug naar de softwarefabrikant, dus controleer uw verbinding, rechten en beveiligingen. Bij oudere versies dient u ons een ondersteuningsopdracht en een geldig return-xml-bestand te sturen. Zie ook de bovengenoemde handleidingen.


Licentie herstellen bij een kapotte computer
Als uw computer kapot gaat met de GstarCAD-licentie erop, gaat ook de licentie verloren. Neem dan contact met ons op. U moet dan een verklaring ondertekenen, waarmee wij aan GstarCAD gaan vragen om uw licentie vrij te geven. Binnen 1 jaar na aanschaf, bij een geldig onderhoudscontract of in combinatie met een andere bestelling is dit 1 maal gratis.


Oude versies
Oudere versies zijn beschikbaar op aanvraag.


GstarCAD - geweldig alternatief voor AutoCAD!

Al meer dan 20 jaar wordt in China hard gewerkt aan GstarCAD. Inmiddels is dit CAD-programma zo goed dat steeds meer bedrijven erop overstappen voor hun professionele technische tekenwerk. Het lijkt als twee druppels water op de iets oudere versies van AutoCAD en de eenmalige aanschafprijs is zelfs lager dan de jaarprijs van AutoCAD LT!

Achtergrondinformatie
GstarCAD komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het programma bestaat al ruim 10 jaar en heette voorheen GstariCAD. Basis voor GstarCAD was eerst het opensource CAD-programma IntelliCAD, waar wereldwijd vele softwarefabrikanten mee werken of hebben gewerkt. Inmiddels is GstarCAD helemaal herschreven en met de komst van versie 8 sinds 2014 onafhankelijk van de ITC geworden. GstarCAD lijkt als twee druppels water op het gangbare AutoCAD, met steeds meer functies die ook in de nieuwere versies van AutoCAD zitten. GstarCAD mag dus met recht een AutoCAD-kloon worden genoemd. Na een grondig vooronderzoek eind 2006 en 2009, adviseren wij sinds begin 2010 GstarCAD voor professioneel 2D tekenwerk boven AutoCAD. We hebben al veel AutoCAD-tools getest en geschikt bevonden voor GstarCAD, soms na enige aanpassing.

Om een goede uitwisseling via DWG- en DGN-bestanden te garanderen is Gstarsoft lid van de Open Design Alliance.

AutoCAD, een echt A-merk
Eind 2006 zette Autodesk zelf velen, ondermeer IDEOMA, aan het denken door het gehele dealerkanaal weer eens met nieuwe regelingen te confronteren. Dit leidt onvermijdelijk tot hogere prijzen voor u als eindgebruiker en een afnemend aantal partijen dat u van dienst zal willen zijn met de levering van AutoCAD. Een intensief onderzoek naar alternatieven voor AutoCAD was bij enkelen het gevolg en daarbij kwam ondermeer GstarCAD als uiterst bruikbaar naar voren. Onze specialisten beoordelen GstarCAD als ca. 80% van de nieuwste AutoCAD-versie. Geen 10 dus, maar een goeie 8. Minder, maar voor de meesten meer dan genoeg. Geen fratsen, zoals de toolpalettes, dynamic blocks, tabellen en fields, 3D minder goed, maar nogmaals: voor de meeste situaties goed genoeg of handig voor erbij.

GstarCAD als alternatief voor AutoCAD?
Dat ligt dus wel voor de hand, wetende dat
 • GstarCAD met een jaar helpdesk maar € 650,-- kost
 • AutoCAD maar niet goedkoper wil worden, ondanks de lage dollar
 • de chinezen talentvol zijn en niet stil zullen blijven zitten
 • in veel situaties nog niet eens 50% van de functionaliteit nodig is
 • het 20 jaar heeft moeten duren voordat een tekstje in AutoCAD naar de schaal wou luisteren (dit werkt pas sinds AutoCAD 2008!)
 • er van GstarCAD ook een netwerkversie is (van AutoCAD LT niet)
 • vrijwel alle oude Autolisp-routines en menu's het gewoon doen op GstarCAD
 • GstarCAD ook via VBA aanstuurbaar is en dus geschikt voor veel bestaande tools, zoals Hoeveel
 • de DWG-bestanden van GstarCAD goed zijn in te lezen in AutoCAD, SketchUp en SpaceClaim
 • IDEOMA u graag zal ondersteunen bij opleiding, tools en ondersteuning
 • de databaseproducten van IDEOMA gekoppeld kunnen werken met GstarCAD
 • onze consultants een cursus chinees overwegen....
Hikt u aan tegen hoge updatekosten? Begint u een nieuwe tekenafdeling of misschien een eigen tekenbureau? Kijk dan eens naar GstarCAD. Indien u serieuze belangstelling hebt, neem dan even contact met ons op. Wij hebben een gedetailleerd verslag gemaakt van onze evaluatie van GstarCAD 2009i in vergelijking met AutoCAD 2010.

"Zelfs al was GstarCAD gratis, wij blijven op AutoCAD!"
Natuurlijk stapt u niet zomaar over als u naar tevredenheid met het schitterende A-merk AutoCAD werkt. We hebben het ook altijd met plezier aan u verkocht. U bent bereid om te betalen voor kwaliteit en neemt niet graag genoegen met minder. Maar indirect bent u wel gebaat bij een florerend, veel goedkoper alternatief en een Autodesk dat zich daarvan bewust is. Autodesk heeft bij IDEOMA de rem er in elk geval afgehaald, dus wij ondersteunen zowel AutoCAD als GstarCAD en vertrouwen erop dat u ons daarbij steunt, door ons verhaal niet voor uzelf te houden. Chinezen fietsen en Hollanders moeten de auto meer laten staan, dus kijk eens op www.fietscad.nl en zegt het voort! Het mag immers af en toe ook wel eens ietsje minder?


Bibliotheken voor GstarCAD
In principe zijn alle bibliotheken voor AutoCAD ook bruikbaar voor GstarCAD. Dynamische blokken uitgezonderd. Meer op onze bibliothekenpagina.


GstarCAD Professional

De Professional versie van GstarCAD is de meeste verkochte versie, vooral ook omdat deze maar weinig duurder is. Alles wat GstarCAD te bieden heeft vindt u in deze versie, tenzij u zoekt naar een GstarCAD die specifiek is ingericht met bouwkundige of werktuigbouwkundige bibliotheken en gereedschappen. Daarvoor bieden we GstarCAD Architecture 2021 en Mechanical 2021. Neem even contact met ons op als u daarmee aan de slag wilt. Die hebben allebei hun eigen verhaal.

Hieronder ziet u wat u mist als u kiest voor de iets goedkopere GstarCAD Standard.

GstarCAD Standard

Professional - Standard - Light

In de standaardversie van GstarCAD zijn de meeste gevorderde 3D functies weggelaten:
- de functies om dynamische blokken te maken en bewerken
- de 3D ontwerpfuncties voor vlakkenmodellen (surface modelling, 3D real time cutting, Solprof)
- de ondersteuning van de Connexion 3D muis
- 3D volumes modelleren volgens de ACIS solid modelling techniek
- het importeren en exporteren van ACIS 3D volumemodellen (sat-bestanden)
- het importeren van 3D Studio modellen (3ds-bestanden)
- de 3D visualisatiefuncties (rendering, Gouraud shading)
- Visual Styles voor het snel wisselen van weergaven


GstarCAD Light Edition

Professional - Standard - Light

Deze versie is momenteel alleen nog leverbaar in de Verenigde Staten.


Download GstarCAD Standard/Professional om het 30 dagen uit te proberen en laat ons a.u.b. weten wat u ervan vindt. GstarCAD meteen bestellen mag natuurlijk ook!

   

Let op! Wijzigingen in grote tekeningen kunt u met de trialversie niet opslaan.Gratis DWG FastView voor websites, Windows, Android en iOS

Professional - Standard - DWG FastView
DWG FastView is een gratis, universele viewer voor het bekijken van DWG-bestanden waar u maar wilt, op een Windows-computer, via een browser, op Android-tablets, telefoons en de Apple iPad of iPhone.

Download hier de Windows-versie ...

Android- en Apple-gebruikers kunnen de viewer downloaden via de Play/App Store.
Nieuws rond GstarCAD


GstarCAD 2024 is beschikbaar
12/9/23 GstarCAD 2024 is beschikbaar en u kunt nu dubbelklikken op de rand van een viewport om die te maximaliseren om er in te werken! Wij hebben geen problemen geconstateerd en GstarCAD 2024 kunt u gewoon 30 dagen gratis uitproberen naast uw GstarCAD 2023.

Gratis GstarCAD 2023 tussenupdate
28/4/23 Er is weer een gratis tussenupdate uit van GstarCAD 2023. Via Help > About kunt u zien of u de laatste versie hebt. Ziet u dan BUILD 230421 (of een hoger nummer), dan zit u goed. Anders is het zinvol om de laatste versie te downloaden, tenzij u geen problemen hebt met de software. Wist u dat u bijv. 3DS-, DGN-, IFC-, PDF- en SVG-bestanden kunt importeren?

GstarCAD 2023 is beschikbaar
4/10/22 GstarCAD 2023 is beschikbaar en standaard wordt VBA nu op 64 bits ondersteund! Laat ons weten wat u er van vindt. Wij hebben geen problemen geconstateerd en GstarCAD 2023 kunt u gewoon 30 dagen gratis uitproberen naast uw GstarCAD 2022.

GstarCAD 2022 Service Pack 2 is beschikbaar
12/9/22 Controleer zo nu en dan of u de laatste versie van 2022 gebruikt via Help > About. Ziet u dan BUILD 220715 (of een hoger nummer dat met 22 begint), dan zit u goed. Anders is het zinvol om de laatste 2022-versie te downloaden, tenzij u geen problemen hebt met de software. Een service pack bevat meestal enkel reparaties en van Service Pack 2 weten we dat het bepaalde beeldschermproblemen oplost als u GstarCAD op Windows 11 draait met een hoge resolutie. Service Packs zijn gratis reparatie-upgrades. Beschikt u over versie 2022 en wilt u naar versie 2023, dan is er een betaalde upgrade nodig.

GstarCAD 2022 is beschikbaar
5/1/22 GstarCAD versie 2022 is al weer enkele maanden beschikbaar en door ons getest en aanbevolen als professionele software die we graag ondersteunen. De reacties zijn weer gewoon positief. Wat opvalt is dat GstarCAD het plotten en de omgang met grote rasterbestanden heeft verbeterd en dat het nu de Express Tools (ACET) van AutoCAD kan inladen en LISP programma's die daarvan afhankelijk zijn.

Klik hier voor meer over wat er nieuw is in 2022, 2021, 2020, 2019 en 2018.

Beschikt u over versie 2021, 2020, 2019 of 2018, vraag dan even om een upgrade-voorstel. Is uw versie ouder, bestel dan een nieuwe licentie via de webshop.


Klik om de Linkedin-groep te bezoeken P.S. bent u al lid van de gebruikersgroep op Linkedin? 26 leden is natuurlijk veel te weinig voor zo‘n populair stukje CAD-software!


Bekijk op YouTube wat er nieuw is in GstarCAD 2022.Bekijk onze jarenlange GstarCAD-geschiedenis.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv