abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Hoeveel

Hoeveelheden bepalen uit tekeningen

Hoeveelheden bepalen uit CAD-tekeningen

Het programma Hoeveel geeft u direct een overzicht van de hoeveelheden in uw CAD-tekening. Sneller en eenvoudiger kan gewoon niet.

Zonder ook maar ��n klik te geven ziet u de hoeveelheden per laag, d.w.z. de aantallen, de totale lengte, de totale oppervlakte en het totale volume. Met ��n klik heeft u die gegevens vervolgens in een tekstbestand (kladblok) en met nog een klik in Excel.

Hoeveel werkt het prettigst als u netjes met duidelijke laagnamen werkt. Stel, u geeft tegelwerk aan door 15 gesloten polylijnen te tekenen in de laag "Tegels", dan geeft Hoeveel u:

Laag AantalLengteOppervlakte
Tegels15 483 755

Voor de goede orde: hierboven ziet u niet het berekende aantal tegels (dat hebt u 2 kliks later door in Excel de oppervlakte met het aantal tegels per vierkante meter te vermenigvuldigen), maar het aantal getekende objecten op de laag Tegels, waaruit de totale lengte en oppervlakte is opgebouwd. Bevat een laag alleen maar lijnen, dan ziet u alleen het aantal en de lengte. Een laag met alleen blokken geeft alleen aantallen. Dat is niet alleen handig als u die hoeveelheden nodig hebt. Het is ook uiterst nuttig om snel te controleren of er geen lijnen zijn getekend op een laag die alleen voor blokken is bedoeld.

Omdat de controle bij automatische hoeveelheidsbepaling essentieel is, kunt u elke laag afzonderlijk aanklikken en de opbouw van de hoeveelheden bekijken in een gedetailleerde lijst. De lijst toont elk object met zijn naam, lengte en oppervlakte. Bij blokken ziet u de bloknaam, bij lijnen de lengte en bij gesloten polylijnen de omtrek en de oppervlakte. Ziet u daarbij verdachte gevallen, bijv. losse lijnen waar dat gesloten polylijnen moeten zijn, dan kunt u op de objecten inzoomen door een dubbelklik.

Bij oppervlaktebepaling wordt heel veel gewerkt met gesloten polylijnen. Daarbij zijn er enkele speciale functies voorhanden.
  • Rechthoekherkenning - als een gesloten polylijn rechthoekig is, dan wordt dit in de lijst zichtbaar, incl. de lengte en breedte
  • Tekstherkenning - als zich in een gesloten polylijn een tekst bevindt, dan wordt deze tekst als naam genomen, zodat de oppervlakte en de naam worden gekoppeld.
  • Blokherkenning - als zich binnen een gesloten polylijn blokken bevinden, dan worden de bloknamen en aantallen getoond bij de polylijnnaam en het oppervlakte. Dat is bijv. erg handig voor een inventarislijst per ruimte, incl. oppervlakte.
Omdat Hoeveel in ��n keer de totalen per laag geeft, is het zeer geschikt voor mensen die geen ervaring hebben met CAD-tekenen, maar wel snel willen calculeren op basis van deze DWG-bestanden. Het leuke is daarbij dat het ook werkt op het zeer goedkope GstarCAD.
Nieuws rond Hoeveel

Lees de brochure of download de probeerversie voor AutoCAD en GstarCAD.

   

Klik om de afbeelding te vergroten

Hoeveelheden bepalen in PDF-documenten

10/11/10 Wist u dat u PDF-bestanden niet hoeft te converteren naar CAD voor het bepalen van de hoeveelheden? Met Bluebeam PDF Revu kunt u lengten, oppervlakten en inhouden opmeten. Ook kunt u objecten tellen en daarbij automatisch een oplopend nummer plaatsen met een symbool.

Hoeveel voor GstarCAD 2010

5/8/10 Gebruikt u GstarCAD, download Hoeveel.zip dan even opnieuw als u een eerdere download hebt gedaan. Het vbi-bestand is aangepast voor de laatste GstarCAD-versie (Build 100726).

Hoeveel 1.61 ook voor GstarCAD

4/11/09 De nieuwste versie van Hoeveel is nu zowel voor AutoCAD als voor GstarCAD beschikbaar. Ook is de licentiebeveiliging niet meer gevoelig voor de zomer-/wintertijd. GstarCAD-gebuikers kunnen nu dus ook blokken tellen in polylijnen en die doorsluizen naar Excel.

Hoeveel 1.6 telt meubilair per ruimte

20/10/08 Om in een bouwkundige plattegrond automatisch al het meubilair te tellen per ruimte hoeft u alleen maar een ruimtecontourenlaag te hebben, ruimtenummers en het meubilair in de vorm van blokken. De nieuwe versie van het handige hoeveelhedenprogramma Hoeveel doet dit voor u met een paar kliks. Niet alleen ideaal voor facility managers, maar voor iedereen die getekende objecten in vakken wil tellen!

Hoeveel 1.5a omzeilt bug in AutoCAD 2006

30/7/08 Versie 1.5a staat sinds vandaag online. Deze is speciaal gemaakt vanwege een fatal error bug in AutoCAD 2006. Gebruikers van GstarCAD en AutoCAD 2007 of hoger hebben hiervan geen last.

Hoeveel 1.5 koppelt oppervlakten aan namen

23/1/08 Versie 1.5 van het populaire hoeveelhedenprogramma Hoeveel toont nu de bestaande teksten binnen de gebieden waarvan u de oppervlakten nodig hebt. De oppervlakte en de naam of het nummer worden daarmee gekoppeld.

Met een paar kliks heeft u de oppervlakte per ruimte, perceel, plantvak, stortvak, e.d. De tool is daarnaast ook erg handig voor het analyseren en controleren van de inhoud van lagen in lijstvorm. Het valt in een lijst direct op als er een lijn staat in een laag waarin alleen teksten behoren te staan of omgekeerd.

Hoeveelhedenbepaling nu ook voor GstarCAD

2/1/07 Versie 1.4 van het populaire hoeveelhedenprogramma voor AutoCAD 2002 t/m 2007 is nu ook verkrijgbaar voor GstarCAD. GstarCAD is de chinese AutoCAD-kloon op basis van IntelliCAD. Deze AutoCAD-kloon is bijna niet van het echte AutoCAD is te onderscheiden en kost met een jaar helpdesk slechts € 650,-- per licentie! Daardoor wint dit programma in hoog tempo aan populariteit en heeft IDEOMA besloten om met ingang van het nieuwe jaar al haar tools te gaan testen en geschikt maken voor GstarCAD. Ookal kan GstarCAD hier en daar iets minder dan AutoCAD 2007, bijv. geen dynamische blokken, 90% van de tekenfuncties zijn identiek. Zelfs een ervaren AutoCAD-gebruiker zal nauwelijks merken dat hij met GstarCAD zit te werken. Bovendien zijn dwg-, mnu-, lin-, pat- en lsp-bestanden uitwisselbaar met AutoCAD.

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv