abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Revit

Autodesk Revit - 3D gebouwen ontwerpen

21/5/07 Omdat AutoCAD zelfs door Autodesk niet geschikt werd gevonden om gebouwen mee in drie dimensies te ontwerpen, heeft Autodesk enkele jaren geleden het product Revit aangekocht. De eerste reacties waren destijds dat AutoCAD daarmee op een dood spoor kwam, maar inmiddels zijn we meer dan vijf jaar verder en kunnen we nog altijd stellen dat AutoCAD voor technisch tekenwerk niet is weg te denken. Voor velen is het echter nog altijd onduidelijk of ze nu wel of niet voor AutoCAD Architecture (voorheen ADT) moeten kiezen. Dit pretendeert ook gebouwen in 3D te kunnen ontwerpen en wij denken dat dat waar is. Welke van de twee het meeste voordeel biedt hangt er echter vanaf hoezeer de organisatie gehecht is aan AutoCAD. Als die hechting groot is, dan is ADT relatief snel ingevoerd (flinke opleiding en voorbereiding nodig). Nieuwkomers zonder kennis van AutoCAD geven echter vaak de voorkeur aan Revit, omdat dit een gebouwdatabase is die tekeningen volautomatisch genereert. Het gebouw kan zo worden gemodelleerd dat een wijziging direct goed doorwerkt in alle tekeningen (controle blijft echter noodzakelijk!), echter een gebouw zo modelleren dat het zich goed gedraagt bij een wijziging lukt alleen in demo's. Onverwachte wijzigingen blijven ook in Revit veel werk! De tekeningen die door Revit worden gegenereerd moeten wel meteen goed (of acceptabel) zijn, want als u veel nabewerking moet doen, vervalt het voordeel en kunt u beter voor AutoCAD Architecture kiezen. Voor het genereren van detailtekeningen wordt Revit in het algemeen niet geschikt geacht omdat de detailinformatie er wel eerst 3D ingebracht moet worden. Als alle bouwleveranciers hun elementen in Revit-bibliotheken zouden aanleveren, dan zou dit probleem veel kleiner zijn, maar zover is het nog lang niet.

Kortom: Revit werkt totaal anders dan AutoCAD en is voor een AutoCAD-tekenaar een flinke omschakeling. Het is voor een nieuwkomer wel gemakkelijker aan te leren dan AutoCAD Architecture. Het biedt vooral voordelen in de vroege fase van een ontwerp of bij ontwerpvarianten die u van te voren kunt bedenken.

Meer over AutoCAD Architecture ...

Revit integreert goed met Bluebeam and ProjectWise
Omdat Revit toonaangevend is voor het 3D modelleren van gebouwen, hebben diverse leveranciers aansluitende software ontwikkeld. Zo heeft Bluebeam PDF Revu een CAD-versie, waarmee u op de slimste manier PDF-bestanden van uw BIM kunt maken. Daarnaast heeft Bentley ProjectWise geschikt gemaakt voor integratie met Revit.

Landschap ontwerpen met Revit
Via ondermeer Revit Toposurfaces kunt u landschapsontwerp doen. Echter zonder goede hulpmiddelen kost u dit erg veel tijd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Siteworks for Revit. Bij het importeren van grote hoeveelheden 3D punten worden de Revit Toposurfaces echter te traag. Wordt het allemaal te groot, kijk dan eens naar Civil 3D of voor nog grotere projecten naar 12d Model.
Nieuws rond Revit


BIM is meer dan Revit
5/1/22 Revit is geweldige BIM-software, maar als we allemaal op één paard wedden, dan zijn we aan de goden overgeleverd, dus kijk ook eens naar ARCHLine en doe die test om te zien of u kunt overstappen en samenwerken met anderen, bijv. test de uitwisseling via IFC.

Revit gratis uitproberen via de cloud
9/2/16 Heeft u Revit al eens vanuit de Cloud geprobeerd? Hier kan dat 20 minuten gratis.

Bluebeam Revu CAD v11 sterk in 3D en BIM
3/9/13 Revu 11 heeft een aantal geweldige verbeteringen voor gebruikers van Revit en Navisworks. De open IFC-standaard worden nu ondersteund, wat ondermeer inhoudt dat ifc-bestanden meteen al bij het openen kunnen worden omgezet in een 3D PDF. Dat kan ook door vanuit een 2D PDF een vak aan te geven waarin de 3D PDF moet worden getoond. Daarna kunt u in de 3D PDF aantekeningen maken, maar ook doorsnedes maken en die opslaan als views. Ook kunt u de objecten uit een 3D PDF oppakken en verplaatsen, zodat u de objecten van een 3D model perfect van elkaar kunt onderscheiden en natuurlijk uw reactie noteren. Verplaatste objecten weten nog waar ze thuis horen en kunnen naar die plaats worden teruggezet. Ook deze verplaatsingen kunnen worden vastgelegd in views.

Kortom, daar is goed over nagedacht!


Bluebeam plugin voor Revit
4/10/10 Sinds kort beschikt Bluebeam PDF Revu ook over een plugin voor Revit. Het idee is, net als bij AutoCAD en Solidworks, om met één druk op de knop een PDF-bestand te verkrijgen. Daarbij worden schaal, lijndikte en papierformaat gerespecteerd. Standaard wordt alleen het actieve view afgedrukt, maar u kunt instellen dat ook de Child Views worden meegenomen. Zo snel hebt u nog nooit een serie PDF-bestanden gemaakt van uw 3D model!

Overigens kunt u hiermee ook razendsnel andere bestandformaten dan PDF aanmaken.


AutoCAD Architecture out of focus?
26/2/09 Ingekorte lijstjes zijn altijd interessant. Ze dwingen de samensteller namelijk om waardes toe te kennen: wat zetten we wel en wat niet op de shortlist. Opvallend bij Autodesk is dat AutoCAD Architecture van de korte lijst met producten is verdwenen. Revit Architecture staat er wel op. Het bevestigt wat informeel allang bekend is, nl. dat de focus volledig ligt op Revit Architecture (voorheen Revit Building).

Een project opzetten met Revit Architecture
Hieronder ziet u een voorbeeld van het opzetten van een project met Revit. Door vooropgezette views zijn de aanzichten meteen goed. Door achteraf een buitenmaat aan te passen wordt de rechthoekige vorm meteen aangepast. De vorm blijft daarbij rechthoekig. Bij het plaatsen van een deur wordt de deurenlijst meteen bijgewerkt. De gebogen wand wordt eenvoudig omgezet in een vliesgevel. Let ook op hoe er een relatie wordt aangebracht tussen de twee ramen. Deze relatie zorgt ervoor dat het raam van de tweede bouwlaag altijd recht boven de eerste zit.Even relativeren
Vooropgesteld dat Revit schitterende software is, betekent het niet dat al uw problemen voorbij zijn als u met Revit aan de slag gaat. Een groot deel van uw huidige problemen lost u al op door wat goede voorbereiding te treffen, zoals een goed template met vooropgezette views. Dat kunt u gewoon ook met AutoCAD LT en GstarCAD. Een deurenstaat hebt u zo vanuit AutoCAD of GstarCAD naar Excel als u een eenvoudige tool als Hoeveel gebruikt. Enkele Revit-problemen: stel u past de maat aan en het gebouw wordt breder, blijft het gebouw dan rechthoekig? Dat moet u ten minste controleren. Stel u verplaatst een raam op de eerste verdieping. Gaat die op de begane grond dan mee of niet? Stel dat hij mee verplaatst maar u wilde het niet. Dat merkt u natuurlijk pas als u het nieuwe ontwerp aan de klant presenteert! De hardnekkige praktijk leert dat er altijd net dat gebeurt wat u niet wilt!

Wilt u onafhankelijk advies over Revit Architecture? IDEOMA is u graag van dienst. Wij worden niet gestuurd door Autodesk-targets en maken een eerlijke kosten-baten-analyse voor u. Beter met uw huidige software werken, levert soms veel meer op dan de invoering van nieuw pakket.

Wilt u een 3D gebouwmodel of "Building Information Model" (BIM) opbouwen, dan is Revit een heel bruikbaar product. Wij assisteren u graag met de invoering van Revit en de integratie in uw totale bedrijfsproces.

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv