abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Bluebeam


Naar www.bluebeam.nl

Bluebeam Revu

Er zijn drie functionaliteitsniveau‘s van Bluebeam® Revu® 21:
 • Basics, voor al het lichte PDF-werk, incl. OCR-tekstherkenning, digitaal ondertekenen en eenvoudige lengte- en oppervlaktemetingen

 • Core, voor het serieuze meetwerk op schaal, incl. samenwerken via de cloud, 3D PDF‘s en om PDF‘s te maken vanuit CAD en BIM

 • Complete®, voor al het denkbare PDF-werk, incl. batchfuncties.

Bekijk ook de vergelijkingspagina met de verschillen tussen Basics, Core en Complete van Bluebeam zelf of download deze PDF (engelstalig).

Bluebeam 21 is geschikt voor Windows 10 en 11. Meer details op de compatibiliteitspagina van Bluebeam


Bluebeam Revu Complete 30 dagen gratis!

Download Bluebeam Revu om het 30 dagen uit te proberen en laat ons a.u.b. weten wat u ervan vindt. Meteen bestellen mag natuurlijk ook! Er is maar één download en pas bij de activering van uw betaalde licentie wordt bepaald of u met Basics, Core of Complete gaat werken.
Let op! Om de gratis probeerversie te kunnen downloaden moet u een account aanmaken bij Bluebeam, waarmee u dient in te loggen op de Amerikaanse server (Server Region: United States). Als u dat niet wilt of niet mag, kunt u het best een licentie aanschaffen om het een jaar lang echt goed uit te kunnen proberen en voor uw werk te mogen gebruiken. U zult er geen spijt van krijgen! Echter, u kunt ook overwegen om speciaal voor het testen even een account aan te maken, bijv. een gmail-account via Google. Omdat Bluebeam vanaf versie 21 niet meer aan uw computer is gekoppeld, heeft het geen zin om even een nieuwe computer te pakken waar Bluebeam nog niet opgestaan heeft.

Zodra u de licentie koopt, is het belangrijk om bij het aanmaken van uw definitieve Bluebeam-account de Duitse server te kiezen, want die bevindt zich in de EU-jurisdictie. Als uw 30 dagen voorbij zijn, dan hoeft u de software niet opnieuw te installeren. Vanuit de software meldt u dan uw testaccount af en meldt u zich aan met uw definitieve Bluebeam-account.Om vast te stellen of uw gratis proefversie goed werkt, moet u rechtsboven even controleren of u ‘Pakket: Complete‘ ziet staan, zoals in de afbeeling hierboven.

Bluebeam Server Status
Heel soms kan de licentieserver even uit de lucht zijn en kunt u zich niet aanmelden. U kunt controleren of er serverproblemen zijn op de statuspagina (Bluebeam Services Status). Ter info: in Nederland zitten we allemaal op de Duitse server (vanwege de EU-jurisdictie).


Bluebeam Revu - Basics

Basics -
Core - Complete

Plan Basics is bedoeld voor iedereen die meedoet in het informatieproces via PDF-bestanden, maar geen hoeveelheden hoeft te bepalen. Er kan al erg veel binnen dit plan, zoals het samenvoegen en opdelen van PDF‘s, het doorzoekbaar maken (via OCR tekstherkenning), het draaien van pagina‘s, digitaal ondertekenen, het maken van eenvoudige aantekeningen, het platslaan van aantekeningen en metingen, etc.Bluebeam Revu - Core

Basics - Core - Complete

Plan Core is bedoeld voor iedereen die professioneel en soms de hele dag met Bluebeam aan het werk is.Bluebeam Revu - Complete

Basics - Core - Complete

Plan Complete is voor u als u gewoon alles wilt kunnen met uw PDF-documenten. Bijzonder zijn hier de krachte batchprocessen en scriptingmogelijkheden, maar ook de Quantity Link, de slimme koppeling die uw materiaal- of werktotalen in Excel meteen bijwerkt, als u in Bluebeam een bijbehorende nieuwe meting doet.Bluebeam Revu 20 of ouder

MET actief onderhoud
De oude versie van Bluebeam, versie 20, waar de meeste mensen mee werken, is enkel nog te koop tot 28 september 2023 voor bestaande licentiehouders met lopend onderhoudscontract. In dat geval kunt u dus nog extra gebruikers aan uw serienummer toevoegen. Werkt u met versie 2019 of ouder, dan kunt u die niet uitbreiden met extra gebruikers. U moet die dan eerst upgraden naar 20. Bij extra licenties betaalt u alleen onderhoud voor de resterende periode, naar boven afgerond in hele maanden. We rekenen dit graag even voor u uit. Omdat er geen extra kosten mee gemoeid zijn en omdat versie 20 de hoogste versie is die u in eigendom hebt, raden we u aan om eerst te upgraden naar versie 20 en dan meteen door te upgraden naar versie 21. Versie 20 houdt u dan achter de hand voor als u stopt met uw abonnement. Let wel op dat u de upgrade nooit gebruikt om extra gebruikers met Bluebeam te kunnen laten werken.

ZONDER actief onderhoud
Beschikt u niet over een lopend onderhoudscontract, dan kunt u enkel uitbreiden of upgraden door een nieuw jaarabonnement te nemen.

Bluebeam op een SERVER
U mag Bluebeam gebruiken op een server, maar niet zomaar.

Meer over oude Bluebeam-versies en wat niet meer geldt voor Bluebeam Revu 21.


Het kan soms nodig zijn om deze pagina te verversen


Gratis opleiding

Op YouTube staat een mooie afspeellijst voor u klaar van 54 korte video‘s, waarin Bluebeam Revu 20 wordt uitgelegd. Die zijn gewoon ook van toepassing op versie 21. Neem de tijd om die door te nemen, want de kans is groot dat u dat terugverdient. Bluebeam bevat een schat aan functies waar je niet zo 1-2-3 zelf op zou komen om ze te gaan zoeken en als je die ziet ga je slimmer werken.

Nederlandstalige tips van IDEOMA

Klik hier voor onze gebruikerstips over Bluebeam

Bluebeam-gebruikers op Linkedin

Kijk wat anderen zeggen over Bluebeam in de Bluebeam Gebruikersgroep op Linkedin en stel er de vragen waar u mee zit. Goede kans dat u van een gebruiker antwoord krijgt.

Klik om de Linkedin-groep te bezoeken
Klik hier voor de Linkedin-groep
.

Wat is Bluebeam Revu?

Met Bluebeam Revu combineert u de nauwkeurige en stabiele software voor het maken van PDF-bestanden met een intuïtieve PDF editor, viewer en markup tool. Via de Bluebeam PDF printer driver maakt u PDF-bestanden vanuit een willekeurig programma met het gemak van een enkele afdrukopdracht. Alleen nu zonder naar de printer te hoeven lopen, zonder toner en papier te gebruiken, dus handiger voor uzelf en beter voor het milieu. Naast PDF kunt u met Bluebeam nog 10 andere bestandsformaten maken, zoals TIF, JPG, and GIF.

Niet met Bluebeam werken KOST geld!

Af en toe zijn we verbaasd over de aarzeling die mensen soms hebben om met Bluebeam aan de slag te gaan. Op deze plaats willen we nog eens onderstrepen dat NIET werken met Bluebeam geld kost:
 • mensen maken aantekeningen op papier dat ergens in een la verdwijnt,
 • documenten worden afgedrukt en met het commentaar erop weer ingescand
 • mensen gaan fysiek bij elkaar langs om het commentaar te bespreken
 • vanaf een papieren afdruk worden op een ouderwetse manier hoeveelheden bepaald
 • documenten worden geconverteerd naar DWG om in dure CAD-software te worden bewerkt
Kortom: elke dag dat u NIET met Bluebeam werkt kost geld! Wilt u kosten besparen? Aarzel dan niet met het invoeren van Bluebeam. We zijn u graag van dienst!

Bluebeam Revu conform de ISO 32000-1 standaard

Als u met Bluebeam een PDF-bestand wijzigt, dan wijzigt u die conform de ISO 32000-1 standaard (PDF-versie 1.7) en voldoet u dus aan de archiefwet. Met Bluebeam maakt u markup‘s in een aparte laag, gescheiden van het origineel. Uw aantekeningen blijven als zodanig herkenbaar, ook voor mensen met de gratis Adobe Acrobat Viewer.

Gelijktijdig online PDF-documenten reviseren

Met Bluebeam Studio®, de gratis webdienst voor Bluebeam-gebruikers, kunt u vanuit Bluebeam het PDF-document dat u bekijkt met een paar kliks via internet aanbieden aan uw collega in de kamer naast u of waar dan ook ter wereld. Meer ...

Bluebeam verandert het PDF-bestand - willen we dat?

Standaard kiest Bluebeam er inderdaad voor om het PDF-bestand te veranderen en daar zou u moeite mee kunnen hebben. Hierbij willen we u gerust stellen. Allereerst kunt u er met de standaard bestandsbeheerfuncties van Windows eenvoudig voor zorgen dat bestanden die u van derden ontvangt door niemand kunnen worden gewijzigd (alleen lezen). Bij het reviseren werkt u gewoon met een kopie van het origineel. Echter, Bluebeam gaat zeer respectvol om met de originele inhoud van het PDF-bestand. De open PDF-standaard, die door Bluebeam wordt gebruikt, voorziet in een aparte laag voor de aantekeningen en Bluebeam houdt zich daar strikt aan. Daarmee heeft u op elk moment in het revisieproces een archiveerbaar bestand met herkenbare aantekeningen, voorzien van auteur, datum en tijd.

Persoonsgebonden cloudlicentie

Bluebeam is een persoonsgebonden cloudlicentie volgens het Named User Account principe. Dat houdt in dat uw gebruiksrecht wordt geregeld via uw account bij Bluebeam, dus vanaf welke computer u zich aanmeldt maakt niet meer uit. Er is een coulanceperiode voor het geval u zich niet kunt aanmelden, bijv. als er even geen internet is. Onder uw account hangt ook de toegang tot uw documenten voor zover die in de cloud staan. De meest uitgebreide functionaliteit hebt u via uw Windows-computer, maar speciaal voor iPad‘ en voor Android-tablets en telefoons is er een mobiele versie, waarmee u bij uw documenten kan en op de Bluebeam-manier aantekeningen daarop kunt maken. Bluebeam voorziet in alle middelen en ondersteuning om een efficiënte uitrol mogelijk te maken naar grote aantallen PC‘s en gebruikers.

Als u versie 20 of ouder gewend was, dan in het goed om te weten dat versie 21 niet meer via een serienummer en een geheime productsleutel wordt geactiveerd. De knoppen om een licentie op te heffen en te registreren zijn dan ook verdwenen. Een licentie verplaatsen is niet meer nodig. Ook de open licentie met een x-aantal gelijktijdige, anonieme gebruikers is niet meer aan de orde. De telling gaat altijd per persoon. Ook de Enterprise-licentie-optie bestaat niet meer bij versie 21. Het werkt in versie 21 allemaal een stuk universeler, flexibeler en eenvoudiger.

Bluebeam in een gevirtualiseerde omgeving

Bluebeam kan gevirtualiseerd worden aangeboden, bijv. door gebruik te maken van Citrix XenApp. Deze software, maar ook VMware en Microsoft App-V (voorheen Softgrid), kan in principe elk willekeurig programma, dus ook Bluebeam Revu, gevirtualiseerd aanbieden aan de gebruiker, die daar vervolgens mee werkt alsof hij de software op zijn eigen computer draait. Deze virtualisatietechnieken zijn al jaren gemeengoed bij grote organisaties (Citrix-servers vind je overal) en maakt momenteel een verdere ontwikkeling door van het virtualiseren van hele computers naar het virtualiseren van afgebakende applicaties. Dit laatste heet applicatievirtualisatie en is gevoeliger voor het ontwerp van de applicatiesoftware. Doet een programma hele specifieke dingen met de hardware, dan werkt het niet of niet zomaar via deze applicatievirtualisatie. Bluebeam is een heel gewoon programma en kan dus ook onder deze nieuwe virtualisatietechniek werken. Hoe u dat voor elkaar moet krijgen vindt u in de handleidingen van de virtualisatiesoftware die u kiest. Omdat de licentie sinds versie 21 via een gebruikersaccount wordt geregeld, hoeft de software daar niets van te weten op het moment van de installatie.

Bluebeam-gebruikers beheren

Bluebeam ondersteunt Microsoft Azure Active Directory voor het optimale gemak van het aanmaken en beheren van grote aantallen gebruikersaccounts via
Single Sign-On (SSO) en voorziet, met of zonder Azure AD, in een mooie licentiebeheeromgeving.

Bluebeam via Shared Service Centers

U kunt Bluebeam gewoon via uw Shared Service Center laten aanbieden, maar de licenties moeten altijd op uw naam als gebruikende partij staan. De kwantumkortingen gelden dus niet voor het totale aantal licenties dat via uw Shared Service Center wordt aangeboden, maar per gebruikende partij. Ook technisch mogen de gebruikende partijen hun licentie niet samenvoegen onder één licentienummer.

Integratie met Microsoft SharePoint, Bentley ProjectWise, enz.

Bluebeam laat zich geweldig integreren in allerlei documentenbeheeroplossingen, waarvan Microsoft SharePoint en Bentley ProjectWise de meest bekende zijn. Meer in het bijzonder laat Bluebeam zich ook aansturen door gemeentelijke DMS-software als Verseon (www.circlesoftware.nl), Corsa (www.bct.nl) en Squit XO (www.roxit.nl).


Bluebeam Partner Bluebeam, Bluebeam Revu en Studio zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluebeam, Inc. onder licentie.

Nieuws rond Bluebeam


Meervoudig kopiëren
17/10/23 Als u een markering selecteert, dan ziet u in het snelmenu (klik de rechtermuisknop) de optie Vermenigvuldigen (of Multiply). Die functie kunt u ook activeren via Ctrl+M. U kunt dan aangeven dat u de markering omhoog, omlaag, naar rechts of naar links wilt kopiëren en daarbij het aantal kopieën en de onderlinge afstand opgeven in werkelijke eenheden (in CAD-termen: Model Space units). Het lijkt een beetje op de Array-functie van AutoCAD of GstarCAD, alleen kunt bijv. geen richting opgeven of langs een cirkelboog kopiëren. Ook werkt het helaas nog niet op een reekselement, zodat je snel een rijtje oplopende nummers of letters zou kunnen plaatsen. Er moet wat te wensen overblijven! Het is een handige aanvulling.


Extra licenties nodig?
9/10/23 Met ingang van 1 oktober 2023 kunnen we extra licenties enkel nog leveren als versie 21 abonnementen.


Hoe regel ik Bluebeam Revu 21 in voor mijn organisatie?
9/6/23 Om zo min mogelijk instructies aan gebruikers te hoeven geven en de kans op fouten of ongewenste instellingen minimaal te houden, kan Bluebeam heel mooi worden ingeregeld voor uw organisatie. Dit wordt beschreven in de Deployment Guide. Zo kunt u bijv. heel gericht bepaalde plugins vooraf uitschakelen of gewoon alle plugins, het automatisch updaten uitschakelen, het naar Bluebeam sturen van het gebruikersgedrag uitschakelen, het welkomscherm uitschakelen of de beginvraag uitschakelen of Bluebeam de standaard-PDF-programma moet zijn.


Hoe activeer ik mijn nieuwe versie 21 licentie?
6/6/23 Als u uw eerste Bluebeam Revu versie 21 aanschaft, dan moet u een wachtwoord aanmaken zodat u in het beheersportaal voor uw licenties kan. Bij de bestelling hebt u al een emailadres doorgegeven en daar moet nu enkel nog een wachtwoord bij. Hiertoe ontvangt u vanuit no-reply@bluebeamops.com een email met de tekst "You've been invited to a Bluebeam account". Vanuit de email klikt u op de groene knop "Accept Invitation", waarmee u via uw internetbladerprogramma naar "https://subscription-registration.bluebeamstudio.de/verifyaccount/..." wordt geleid. U kunt dan meteen uw wachtwoord aanmaken. Als dat is gelukt, dan ontvangt u daarvan een melding en vanaf dat moment kunt u uw licenties beheren via www.bluebeam.nl > Aaanmelden > Beheerportaal (Org Admin Portal). Hebt u maar één licentie, dan valt er niets te beheren, dus dan start u gewoon Bluebeam Revu 21 en klikt daar rechtsboven op Aanmelden. Kies altijd de Duitse server.

De uitnodiging is maar beperkt geldig, dus wacht niet met het aanmaken van uw wachtwoord. Alles waar u verder het beheerportaal voor nodig hebt kan later. Hebt u toch te lang gewacht en werkt de uitnodiging niet meer, vraag ons dan om een nieuwe per email. Het proces blijft daarna verder zoals hierboven beschreven.


Hoe upgrade ik mijn licentie naar versie 21?
5/5/23 Wie nog met Bluebeam Revu versie 20 of ouder werkt en een lopend onderhoudscontract heeft, kan nu gratis upgraden naar versie 21. We raden u nu aan om dat in te plannen. De grote reden om te upgraden is dat u versie 21 op elke computer kan gebruiken, waar uw oude versie nog computer-gebonden is (tenzij dat een open licentie is, herkenbaar aan het serienummer dat met 96 begint). Bij versie 21 gaat er geen licentie meer op uw computer zitten, dus als die kapot gaat, gaat u gewoon op een andere verder waar u bent gebleven. Ook kunt u van Bluebeam Cloud gaan genieten via uw tablet, iPad of smartphone. Bij de upgrade gaat u over op een abonnementsvorm, wat inhoudt dat uw software niet meer werkt als u de verlengfactuur niet betaalt. Wij houden dat voor u in de gaten, dus geen zorgen.


Wacht misschien even met het upgraden naar versie 21.0.30!
4/5/23 Als u met Bluebeam Revu versie 21.0.20 werkt en OCR tekstherkenning gebruikt, dan is er na het upgraden naar versie 21.0.30 een extra download en installatie nodig, waarvoor u voldoende rechten moet hebben. Heb u die rechten niet, wacht dan even met upgraden naar versie 21.0.30, want u verliest anders de OCR-functie.


Wat is er nieuw in Bluebeam Revu versie 21?
8/4/23 Als u met de nederlandstalige Bluebeam Revu versie 21.0.20 werkt, dan krijgt u een updatebericht met daaronder een URL die nergens naartoe leidt. De correcte URL om te lezen wat er recentelijk is verbeterd in versie 21 vindt u hier.


Wat betekent End Of Life Bluebeam Revu versie 2019 en ouder voor mij?
9/3/23 Werkt u nog met Bluebeam Revu 2019 of ouder, dan kunt u uw licentie vanaf 28 juni niet meer van de ene naar de andere computer verplaatsen. Ook kunnen we deze versie niet meer goed ondersteunen, maar dat hoeft misschien ook niet. Immers wat werkt blijft gewoon werken, want deze software is uw eigendom en heeft in principe geen onderhoud en service nodig. Bluebeam kondigt aan per 28 juni met de ondersteuning te stoppen en dat betekent vooral dat de online voorzieningen uitvallen, zoals Bluebeam Studio en de licentie-activering. De gewone PDF-functionaliteit, zoals documenten vergelijken en het meten op schaal, blijft gewoon werken. U kunt dus best nog een tijdje zonder jaarlijkse kosten van uw licentie blijven genieten. Tip: zorg er voor dat uw oude licentie op een computer staat die nog een tijdje mee kan, want als die computer ermee stopt, dan gaat ook uw licentie verloren!


Licenties Bluebeam Revu versie 20 en ouder tellen
9/3/23 Het is altijd al zo geweest, dus meestal is het wel bekend, maar we merken toch dat het nodig is om het nog eens te melden. Bij Bluebeam Revu versie 20, 2019 en ouder, waarvan het serienummer niet begint met 96, hoort u de Bluebeam-licenties als volgt te tellen: tel het aantal computers waarop u Bluebeam wilt kunnen draaien en tel het aantal gebruikers wat u toegang wilt geven tot Bluebeam. Het grootste van deze twee getallen is het aantal licenties dat u nodig hebt. Let op dat u niet het aantal gelijktijdige gebruikers mag tellen, maar alle gebruikers die u toegang geeft tot de software. Het maakt dus niet uit of ze met Bluebeam werken of niet. Deze klassieke, computer-gebonden licentievorm is niet bedoeld voor een netwerkomgeving met virtuele computers, maar als het werkt en als u goed telt en dit kunt aantonen, bijv. omdat u een groep hebt waarvan alleen de leden van deze groep toegang hebben tot de Bluebeam-software, dan zit u goed. Bij versie 21 speelt dit niet meer.


Bluebeam 20 bijkopen wordt duurder
21/1/23 Opgelet! Per 1 feb. 2023 gaat de eenmalige aanschafprijs van een extra licentie versie 20 Standard, CAD of eXtreme met €50 omhoog. Bestellingen na 28 januari kunnen we mogelijk niet meer op tijd verwerken, dus wacht niet tot het laatste moment. De prijs van het verplichte onderhoud blijft gelijk.


Uw Bluebeam-licentie upgraden naar versie 21?
13/10/22 Als u over een lopend onderhoudscontract beschikt, neem dan even contact met ons op om de upgrade naar 21 te regelen. We sturen u dan de instructies hiervoor, maar doe dit niet zomaar, want er is geen weg terug en het is slim om eerst uw aantallen ruimschoots op orde te brengen. Later uitbreiden is namelijk veel duurder.

Hebt u veel bestaande licenties van versie 20 of ouder en wilt u versie 21 uitproberen? Bestel dan gewoon een nieuwe licentie, zodat u de nieuwe licentiebeheerdersomgeving in werking kunt zien. Dat kan niet met een gratis proefversie. Als u onderhoud hebt, test versie 21 dan op een apart, tijdelijk account, zonder uw lopende contract om te zetten. Wilt u de SSO-techniek (Single-Sign-On via Azure AD) testen, neem dan even contact met ons op.

Let op:
 • Licentie en software zijn twee verschillende zaken. De software van versie 21 kan naast uw nog werkende oude Bluebeam-software draaien op één computer. De oude licentie staat op die computer en de nieuwe staat daar niet meer op. Die hebt u immers via uw account (in de cloud). U kunt uw licentie van versie 20 of ouder, mits met onderhoud, door ons laten upgraden naar 21 en doorwerken op de oude software, zolang de oude licentie op die computer nog actief is. Dit is een technische mogelijkheid bedoeld om een soepele overgang naar de nieuwe versie mogelijk te maken. Laat anderen niet met uw oude versie doorwerken, want de gratis upgrade is geen extra licentie. Hebt u geen onderhoud, dan is de upgrade naar versie 21 niet gratis en in feite gewoon een extra licentie, dus wees in dat geval extra zuinig op uw oude computer!

 • De open licentie werkt anders. Die kijkt in de cloud naar het aantal gelijktijdige gebruikers en stopt met werken na de upgrade. Bij een open licentie kunt versie 20 en ouder gewoon blijven gebruiken, als u daarnaast een versie 21 installeert.

 • Online upgraden kan alleen van versie 2019 of ouder naar versie 20 en bij een actief onderhoudscontract. Upgraden naar 21 moet per email worden aangevraagd.

 • Als u onderhoud hebt dan mag u zonder kosten over naar de nieuwe versie Revu Complete, maar we raden u aan om eerst uw aantallen op orde te brengen voordat u overgaat, want dat is veel goedkoper dan later bijkopen.


Pakket: Unpaid?
25/10/22 U hebt een Bluebeam Revu 21 licentie, maar u ziet in Bluebeam na het aanmelden "Pakket: Unpaid"? Dat betekent dat uw licentie nog niet is toegekend aan uw account. Als het is gelukt, dan ziet u daar Core, Basics of Complete staan. Het toekennen van licenties aan gebruikers doet u als volgt:
 1. Ga naar www.bluebeam.nl
 2. Click op Aanmelden > Beheerportaal
 3. Kies bij Server Selection: Germany
 4. Geef bij Bluebeam ID uw beheerdersemailadres op en het wachtwoord
 5. Maak evt. nieuwe gebruikers aan. Elke gebruiker ontvangt een uitnodiging en moet die bevestigen en een account met wachtwoord aanmaken. Zolang ze dat niet hebben gedaan ziet u in het geel ‘Pending‘ achter de gebruikersnaam staan.
 6. Ga naar User Management en scroll omlaag naar Product Tier Overview
 7. Klik op de 3 puntjes achter SN-xxxxxxx (uw serienummer) en klik Assign Members to Product Tier
 8. Vink de personen links aan en klik op het blauwe blokje met witte pijl naar rechts.
 9. Klik op Save.
Nu moeten de gebruikers hun licentie hebben als ze Bluebeam Revu 21 starten. Misschien moeten ze zich nog aanmelden rechtsboven. Zijn ze aangemeld en zien ze Pakket: Unpaid, dan hebben ze geen licentie. Controleer dan de bovenstaande stappen en of de emailadressen kloppen.


Hoe regel ik een licentie voor mijn collega?
7/11/22 Werkt u zelf niet met Bluebeam, maar doet u wel het beheer van de licentie en hebt een nieuwe 21-licentie aangeschaft voor uw collega, dan moet u nog even regelen dat die ermee kan werken, zoals hierboven beschreven. Uw collega moet de software gewoon downloaden en installeren (of dat laten doen) en zich aanmelden vanuit Bluebeam met zijn of haar Bluebeam ID. Een Bluebeam ID aanmaken doet uw collega in reactie op uw uitnodiging via het Beheerportaal. U nodigt uw collega uit door deze aan te maken als nieuwe gebruiker in het Beheerportaal en uw collega ontvangt dan een email van Bluebeam. Deze moet hij of zij bevestigen via een internetbrowser, waarbij als server Germany moet worden gekozen en een wachtwoord en wat details moeten worden ingevuld. Daarna kan uw collega zich aanmelden in de Bluebeam-software en deze gebruiken.

Het maakt sinds versie 21 niet meer uit op welke computer uw collega werkt, want de licentie wordt onthouden via het account, incl. de persoonlijke instellingen en gereedschappen, dus dat maakt versie 21 erg flexibel. Op de computer staat dus geen licentie meer zoals bij versie 20 en ouder. De Bluebeam-software moet wel op de computer staan en het werkt enkel op Windows (die is dus niet web-based). Er is wel een web-based versie, en ook een iPad-versie, maar de functionaliteit daarvan is zeer beperkt.

Is uw collega aangemeld in Bluebeam en ziet hij of zij onder het emailadres rechtsboven Pakket: Unpaid, dan is er iets fout gegaan. Controleer dan of het emailadres klopt, of de juiste server is gekozen en of het aanmaken van de Bluebeam ID is afgerond.


Oud nieuws
27/9/22 Bij IDEOMA kunt u altijd het oude nieuws lezen.

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv