abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over AutoCAD


Bestel AutoCAD LT 2020 nu!

AutoCAD - de Ferrari onder de tekenpakketten!

7/5/19 Voor technisch tekenwerk was er jarenlang eigenlijk maar ��n oplossing: AutoCAD. Met dit schitterende stukje kwaliteitssoftware is de firma Autodesk (helaas geen lid van de ODA!) al jaren marktleider onder de tekenpakketten. Microstation is een goede concurrent, zoiets als de Lamborghini onder de tekenpakketten, maar heeft, behalve bij wat gemeenten en nutsbedrijven, in Nederland maar een beperkt aantal gebruikers.

DWG-bestanden
De bestandsextensie van een AutoCAD-tekening is dwg. Het dwg-formaat is zo courant, dat het een standaard is geworden, waarop vrijwel alle CAD-pakketten hun software inmiddels hebben aangepast. Het is echter een besloten bestandsformaat, dat ongeveer bij elke derde AutoCAD-update verandert. Momenteel maken AutoCAD 2018, 2019 en 2020 de nieuwste dwg-bestanden. Het voorlaatste dwg-formaat is van AutoCAD 2013 t/m 2017.

De DWG-versie daarvoor is van AutoCAD 2010, 2011 en 2012, daarvoor van AutoCAD 2007, 2008 en 2009, daarvoor van 2004, 2005 en 2006 en daarvoor van AutoCAD 2000, 2000i en 2002. Als de DWG-bestanden zijn gemaakt door Autodesk-software krijgen die het predicaat TrustedDWG. Autocad geeft een forse waarschuwing als het DWG-bestand door een ander programma is gemaakt, bijv. door MicroStation of door het veel goedkopere GstarCAD.

AutoCAD LT
Het volledige AutoCAD kost ongeveer € 1.700,-- per licentie per jaar, dus in 3 jaar ruim € 5.000,-- per licentie. Dat is een flink bedrag, dus om ook een oplossing te bieden voor mensen die minder nodig hebben, is er een lichte versie uitgebracht, genaamd AutoCAD LT. Dit is exact dezelfde software, alleen er zijn wat mogelijkheden uitgeschakeld. Zo is er 3D minder goed mee te werken en er kan niet in AutoCAD LT worden geprogrammeerd met Visual Basic of AutoLISP. Maar er zijn veel meer kleine verschillen. AutoCAD LT kost ongeveer € 390,-- per licentie per jaar, dus in 3 jaar ongeveer € 1.170,-- en maakt exact dezelfde dwg-bestanden en kent ook dezelfde versienummers.

   


AutoCAD historie


AutoCAD-prijzen in 2007
Het volledige AutoCAD kostte in 2007 ongeveer € 5.000,-- per licentie. AutoCAD LT kostte ongeveer € 1.700,--. Dit waren eenmalige bedragen, waarop een optioneel onderhoudscontract kon worden afgesloten voor de upgrades.


De informatie hieronder is verouderd, maar misschien nog even leuk om te lezen. We werken nog aan deze pagina.

Kopieerbeveiliging
26/7/07 Vanaf AutoCAD 2000i is AutoCAD beveiligd tegen kopi�ren d.m.v. een autorisatiecode die u krijgt van Autodesk bij registratie van uw licentie na de installatie. Deze code is afhankelijk van de computer. Om uw AutoCAD-licentie op een andere computer over te zetten kunt u gebruik maken van de Portable License Utility. Dit is een hulpprogramma waarmee de licentie tussen verschillende computers kan worden uitgewisseld, zelfs per email. Als uw PC onherstelbaar kapot gaat dient u een nieuwe code bij Autodesk aan te vragen. Als u Windows opnieuw wilt installeren op een computer waar AutoCAD op staat, dan dient u uw AutoCAD-licentie eerst over te zetten op een andere computer voordat u aan de slag gaat. In geval van twijfel altijd eerst uw AutoCAD-licentie veiligstellen!

AutoCAD in een netwerk
AutoCAD is er ook in een netwerkversie. Deze is ongeveer € 725,-- duurder per licentie. Van AutoCAD LT is er nog altijd geen netwerkversie, wat inhoudt dat u voor elke computer waarop u wilt kunnen tekenen een licentie moet aanschaffen. Bij de netwerkversie van AutoCAD installeert u op de server een programmaatje dat het aantal licenties bijhoudt en een licentie uitgeeft aan degene die ergens in het netwerk AutoCAD opstart. Als die persoon AutoCAD afsluit, komt de licentie weer terug op de server en kan een ander hem gebruiken. Dit kan al vanaf ��n AutoCAD-licentie. Iemand die met een laptop verbinding heeft kan de AutoCAD-licentie ook een tijdje overzetten op de laptop, zodat hij of zij ook zonder netwerkverbinding kan werken. Dit uitlenen is instelbaar en gebeurt met een bepaald aantal dagen, bijv. 90. Na die tijd vervalt de licentie op de laptop en wordt het aantal licenties op de server weer met ��n opgehoogd.

AutoCAD overzetten op een andere computer
AutoCAD of AutoCAD LT (niet de netwerkversie) kunt u overzetten op een andere PC via de Portable License Utility. In ons CADM-nieuws van oktober 2000 hebben we uitgelegd hoe dat precies werkt.

Genoemde prijzen excl. BTW

Wanneer gaat u aan de slag met AutoCAD 2010?


We zijn erg benieuwd hoe lang mensen wachten voordat ze aan de slag gaan met de nieuwe AutoCAD-versie. Maak uw keuze hierboven en klik op vote. Bekijk zelf de statistieken via View Results. Uw antwoord is anoniem. Bedankt voor uw bijdrage!
Nieuws rond AutoCAD


7/5/19 Laatste versie: AutoCAD 2020


VBA voor Auto2012 downloaden
Al uw handige VBA-software werkt gewoon weer onder AutoCAD 2012. Het enige wat u moet doen is VBA voor AutoCAD 2012 downloaden (ook voor AutoCAD 2011 en 2010, zowel 32- als 64-bits). Tip: Uw VBA voor AutoCAD is zeer uitwisselbaar met het veel goedkopere GstarCAD, dus laat u niet pushen om naar VB.NET over te gaan!


Bestel AutoCAD LT nu!
Sinds de komst van GstarCAD heeft AutoCAD er een geduchte concurrent bij!


Online basiscursus CAD voor beginnende gebruikers van AutoCAD en GstarCAD.


GstarCAD doet meer en kost minder
Wist u dat u voor slechts € 675,-- GstarCAD Professional in huis haalt? Dit is een goede look-alike van AutoCAD en ondersteunt ook nog 3D, Visual Basic, AutoLISP en het hoeveelhedenprogramma Hoeveel.

Diverse hard- en softwareOpen uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!

IDEOMA supertool
Hoeveelheden bepalen
HoeveelIDEOMA database-producten

IDEOMA Relatie
Relatie


IDEOMA Document
Document


IDEOMA Uren
Uren


IDEOMA Kadastraal
Kadastraal


IDEOMA Grondwater
Grondwater


IDEOMA Riool
Riool


IDEOMA Klacht
Klacht


IDEOMA Toolbox
ToolboxEr zijn meer database-producten dan hier weergegeven.Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Klik dan op "Meer info" hieronder.Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina's bekeken. Bekijk hier de statistieken
Wat vindt u van deze pagina?
zeer goed goed matig slecht, omdat:
Bij matig of slecht graag uw emailadres:Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv