abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over WiseImage

Wise Image, slim werken met rasterbestanden

Wise Image voor Windows is een zelfstandig 2D tekenpakket waarmee u uw oude gescande tekeningen kunt bewerken alsof het moderne CAD-tekeningen zijn. Door het slimme concept van "niet vectoriseren, maar combineren" kunt u met Wise Image oude tekeningen geleidelijk omvormen naar moderne CAD-tekeningen. Immers: een scan geeft een puntjesraster en als u dat gaat vectoriseren, dan lijkt het misschien nauwkeurig, maar dat is het allerminst. En het feit dat iets nauwkeurig lijkt, maar het niet is, kan tot fouten leiden. Daarom adviseert IDEOMA al jaren om gescande tekeningen niet te vectoriseren, maar raster te laten en waar nodig, het raster te vervangen door vectoren (hybride werkwijze).

Wise Image is het pakket bij uitstek voor zowel vector-, raster- als hybride tekeningen. Daar waar u toch de rasterlijnen wilt omzetten naar vectoren doet Wise Image dat probleemloos en slim door kleuren en grijstinten te gebruiken. Er kan worden gewerkt in verschillende bestandsformaten, waaronder Open DWG (t.b.v. AutoCAD, GstarCAD en Microstation).

WiseImage ondersteunt verschillende rasterformaten en u kunt rasterobjecten bewerken alsof het vectorelementen zijn: een rij rasterpunten op één rechte lijn wordt herkend als een lijn, net als cirkelbogen. Daardoor hoeft u een gescande tekening niet eerst om te zetten naar vectoren, maar kunt deze direct na het scannen aanpassen. Dat scheelt al meteen in de kosten. Maar ook visueel ziet het er eerlijker uit, omdat het oude er uit blijft zien als gescand en het nieuwe deel van de tekening zo scherp is als een gewone CAD-tekening.

WiseImage kan ook werken via een extra menu binnen AutoCAD. Wise Image herkent de gewone rasterimages die eventueel al in uw tekening zitten.


Lees hier ons artikel uit 2004.
Nieuws rond WiseImage


IDEOMA lanceert KLIC-tool op basis van Wise Image
28/1/11 Sinds deze week brengt IDEOMA speciaal voor het omgaan met KLIC-meldingen "WiseKLIC". Dit is Wise Image uitgebreid met een speciale macro voor het inlezen van de PNG-bestanden die u krijgt bij een KLIC-melding van het Kadaster. Met één druk op de knop wordt de gehele KLIC-melding omgezet in een vectorenbestand, waarmee u bijv. in GstarCAD, AutoCAD LT of Microstation verder kunt werken.

Meer ...


Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv