abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over IDEOMA Grondwater

Hoofdmenu IDEOMA Grondwater met IDEOMA Klacht

Grondwaterstanden beheren en rapporteren

IDEOMA Grondwater is een universeel beheer- en rapportagesysteem voor grondwaterstanden, ontwikkeld in 1999. Dit systeem is inmiddels bij diverse gemeenten in gebruik en gaat nog steeds volop met z'n tijd mee (zie de kolom hiernaast). Alle grondwaterstandmetingen worden hierin ingevoerd, hetzij handmatig, hetzij via dataloggers of uitwisseling met andere systemen, bijv. dat van TNO. Ook de NAP-waarden van de meetpunten worden ingevoerd, zodat de grondwaterstanden t.o.v. NAP kan worden gerapporteerd. Verder bevat het systeem alle gegevens die u bij een peilbuis zou willen bijhouden, zoals de maaiveldhoogte, de filterdiameter en -diepte, de wijk, het adres, de co�rdinaten en het watervoerende pakket. Er is een onbeperkt veld voor het maken van aantekeningen, waarbij de initialen en de datum automatisch worden genoteerd. Zo is altijd te zien wie wanneer iets over een peilbuis noteert.

IDEOMA Grondwater voorziet in een lijst met peilbuizen, waarin vrij kan worden gesorteerd en gefilterd. Een dubbelklik op een peilbuis geeft alle details van de peilbuis, incl. de grondwatermetingen. De slimme bladertechniek van IDEOMA zorgt ervoor dat u zeer snel door de kleinste details van een groot aantal peilbuizen kunt heenlopen, hetgeen zeer veel tijd kan schelen (dit moet u eigenlijk even zien, dus bel ons gerust voor een online demo).

Rapporten en grafieken
Er zijn diverse rapportagevormen, zoals overzichten met alle details per peilbuis of juist alleen de waterstanden van een groep peilbuizen in een bepaalde periode. Ook kunnen er diverse grafieken worden weergegeven, waarbij de periode instelbaar is. Er kunnen drie peilbuizen tegelijk in ��n grafiek worden getoond of juist ��n peilbuis met daarbij, de signaleringswaarden en eventueel het verloop van het polderpeilen (b.v. zomer- en winterpeil).

Publiceren via internet
IDEOMA Grondwater kan de grondwaterstanden ook publiceren via internet, waarbij u zelf via templates de inhoud bepaalt. Voorbeelden daarvan ziet u op
www.grondwaterinalkmaar.nl.
www.grondwaterindenhaag.nl.

Modulaire opbouw
IDEOMA Grondwater kent een opbouw in modules, zodat u niet betaalt voor wat u niet gebruikt. De geografische koppeling met Google Maps is standaard. De grafische koppelingen met AutoCAD en Microstation zijn aparte modules, evenals de module voor het lezen en schrijven van de TNO-bestanden, het invoeren van divermetingen en het publiceren op internet en Google Earth.

Referenties
IDEOMA Grondwater wordt vooral gebruikt door de wat grotere gemeenten. Meestal in combinatie met een CAD-systeem als Microstation of AutoCAD. De data-opslag gebeurt daarbij vaak in Oracle, maar steeds vaker kiest men gewoon voor data-opslag in een centraal mdb-bestand van Microsoft Access. Op aanvraag brengen we u in contact met onze gebruikers voor hun ervaringen.

IDEOMA Grondwater is ontwikkeld i.s.m. met het adviesbureau voor milieu- en bodemtechniek Wareco Amsterdam bv. Het auteursrecht van IDEOMA Grondwater berust bij IDEOMA intelligent systems bv en IDEOMA en Wareco zijn twee volledig onafhankelijke bedrijven.


Enkele voorbeeldrapporten

Er zijn nog veel meer rapporten mogelijk, maar hieronder ziet u twee voorbeelden:
Nieuws rond IDEOMA Grondwater

Realtime grondwatergrafieken online

12/1/11 Dat de techniek niet stil staat weten we allemaal. Een voorbeeld daarvan is de onderstaande grondwaterstandgrafiek, welke rechtstreeks uit de MeetH2O-datalogger van leverancier Alcedo te Holten komt. De grafiek wordt dagelijks ververst (als u wilt kan het elke minuut!) en toont zonder enige menselijke tussenkomst de actuele grondwaterstand van de laatste maand. IDEOMA Grondwater kan deze actuele grafieken meepubliceren in de websites met de lange meetreeksen, zoals die van Alkmaar en Den Haag. U ziet dan de laatste maand heel precies en in een tweede grafiek de laatste 5 jaar of langer

Klik om het plaatje te vergroten

Grondwatergrafieken online

4/8/10 Vanaf vandaag kan iedereen de grondwaterstanden van de gemeente Alkmaar ook in grafiekvorm zien. Hiervoor gebruiken we de krachtige en kosteloze technologie van Google Chart, welke we aansturen vanuit onze database. We leggen u met plezier in detail uit hoe u met Google Chart uw eigen grafieken online kunt publiceren. Ook vanuit Excel.

Gemaakt m.b.v. IDEOMA Grondwater

IDEOMA Grondwater op Google Maps/Earth

17/5/10 Vanaf vandaag kunnen de inwoners van de gemeente Alkmaar ook hun grondwaterstanden online bekijken. Net als in Den Haag is ook hier gebruik gemaakt van Google Maps.

www.grondwaterinAlkmaar.nl

www.grondwaterinDenHaag.nl

IDEOMA Grondwater op Google Maps/Earth

4/2/10 Vandaag hebben we een voorbeeld toegevoegd van het publiceren van grondwaterstanden, gemaakt m.b.v. IDEOMA Grondwater.

Bekijk het voorbeeld met Google Maps ...


Uitwisseling met TNO

2/6/08 IDEOMA Grondwater kan nu ook de bestanden van TNO inlezen en schrijven. Bent u gespecialiseerd in grondwaterproblemen en werkt u bijv. voor verschillende gemeenten of andere opdrachtgevers, dan kunt u de databestanden opvragen bij TNO en die m.b.v. IDEOMA Grondwater rapporteren en aanvullen. De volledige gegevensstructuur blijft daarbij in tact.

Peilbuisgegevens en grondwaterstanden in TNO-formaatVraag hier de brochure aan.

IDEOMA Grondwater, peilbuizen per project

12/3/04 Peilbuizen kunnen tegenwoordig worden ingedeeld per project. Dus niet alleen per straat, wijk of polder heeft u overzicht over de grondwaterstanden, maar ook als ergens tijdelijk gegraven wordt en er even wat buizen worden bijgeplaatst. De peilbuizen kunnen worden voorzien van Keller- of van Essen-divers die elk uur de waterstand voor u registreren. Die informatie kunt u weer reduceren naar getallen per dag of per twee weken, waarbij de hoogste, laagste en gemiddelde stand overblijven. Overigens wordt de oorspronkelijke meting nooit aangepast, dus kunt u de reductie van de divermeting gemakkelijk weer uitschakelen en een heel gedetailleerde grafiek over een korte periode opvragen.
Afbeelding vergroten

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv