abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Google Earth


Gratis, maar niet voor zakelijk gebruik!
Google Earth is gratis, maar niet als u het beroepsmatig gaat gebruiken. Voor zakelijk gebruik dient u € 339,-- per jaar te betalen. Bekijk ons online bestelformulier door op de knop hieronder te klikken. Als u wilt bestellen, vult deze in (voor zover nodig) en faxt of emailt u ons uw bestelling.
Wat is Google Earth?

Er zijn weinig programma's zo avontuurlijk als Google Earth! Via een soepeltjes draaiende wereldbol komt u precies waar u wezen wilt. U kunt een adres of GPS-coördinaat invoeren en Google Earth vliegt u er naartoe. Naarmate u dichter bij het aardoppervlak komt, haalt Google Earth meer detail binnen. Het kaartmateriaal is op veel plaatsen zeer gedetailleerd. Op de bol vindt u allerlei informatie die er door anderen op is gezet. U kunt zelf ook informatie publiceren, waarvan u hieronder wat voorbeelden ziet. Wij kunnen het ook voor u doen of u kunt gebruik maken van onze database om uw objecten te gaan beheren en publiceren. Het leuke is ook dat het publiceren op Google Earth gelijk op kan lopen met het publiceren in Google Maps.


Workshops Google Earth
Wilt u tips en tricks? Kom dan naar onze workshop "Referentieprojecten op Google Earth". Het aantal plaatsen is slechts beperkt tot zes deelnemers. Klik hier voor het aanmeldingsformulier.


Google Earth 4.1 - Heel Amsterdam nu in 3D!
1 juni 2007 Met de nieuwe Google Earth kunt u heel Amsterdam in 3D bekijken. Een aantal markante gebouwen zijn fotorealistisch gemodelleerd, zoals hieronder te zien. Binnenkort meer op deze pagina!
Verlichte boerderijenroute Alblasserwaard
8/2/07 De verlichte boerdeijenroute is uitgebreid met een route in de Alblasserwaard. Klik hier om de route op te roepen in Google Earth. Ook deze foto's zijn in het donker genomen. De labels zijn iets verbeterd, waardoor ze ook goed worden weergegeven in Google Maps. Klik hier om ze in Google Maps te bekijken.


Alle Infratech-exposanten op Google Earth
Klik om de afbeelding te vergroten
15/1/07 IDEOMA heeft in opdracht van Ahoy van alle 420 Infratech-exposanten infolabels gegenereerd voor Google Earth. Klik hier voor het beursbulletin. Elk label bevat, behalve een algemene verwijzing naar de beurspagina www.infratechahoy.nl, een verwijzing naar de online bedrijfspresentatie die de betreffende exposant online bij Ahoy heeft ingediend. Ook het plaatje dat de exposant op www.infratechahoy.nl heeft geplaatst is zichtbaar in het label. Kortom, een mooie aanvullende manier om informatie te presenteren. Klik hier om de labels in Google Earth te bekijken.
Wat houdt u tegen om IDEOMA dit voor u te laten doen voor uw eigen projecten? Een postcode, adres of co�rdinaat per project is al voldoende.

Voor zover nu bekend, is de Infratech Ahoy de eerste beurs ter wereld die haar exposanten, behalve via een website met een interactieve plattegrond, aanvullend in beeld brengt op Google Earth. Elke exposant kan zich presenteren met foto en een stukje tekst. IDEOMA staat zelf ook op de beurs in hal 1, stand 1412, dus ga even langs als u meer wilt weten. Exposanten die nog geen foto hebben geplaatst, kunnen dat alsnog doen via de website www.infratechahoy.nl. Klik op Exposeren en dan Log-in MyInfratech en voer uw login-naam en paswoord in dat u bij de inschrijving hebt gekregen. De Google Earth labels zijn automatisch gegenereerd en bevatten links naar jpg-bestanden. Dat houdt in dat als u een ander bestand dan jpg (b.v. gif) op MyIntratech plaatst, de foto niet wordt weergegeven in Google Earth. Als u de foto op MyInfratech verandert, dan moet u Google Earth opnieuw opstarten om de nieuwe foto in het label te zien.

Klik op de afbeelding om hem te vergroten.


Verlichte boerderijenroutes op Google Earth
Klik om de afbeelding te vergroten
1/11/07 Ook Nieuwkoop e.o. heeft nu zijn verlichte boerderijenroute!

13/2/07 De verlichte boerderijenroute is bijgewerkt conform dezelfde standaard als de Alblasserwaard.

3/1/07 De verlichte boerderijenroute is bijgewerkt met de in het donker genomen foto's.

31/10/06 De Boerderijenstichting Zuid-Holland zet in de maand november 86 boerderijen in de schijnwerpers. Ze doen dit door een gedocumenteerde rondrit langs de boerderijen te organiseren met de naam "Verlichte boerderijenroute". IDEOMA heeft hieraan een bijdrage geleverd door deze boerderijen in Google Earth te plaatsen rechtstreeks vanuit de IDEOMA-database. Klik hier om de route op te roepen. Beschikt u nog niet over Google Earth, klik dan hier om het programma te downloaden en te installeren (gratis voor particulier gebruik).


3D spectakel bij Google
11/5/06 Dat 3D de toekomst heeft, zoals het motto is bij AutoCAD 2007, blijkt duidelijk uit de ontwikkelingen bij Google. U heeft vast al eens kennis gemaakt met Google Earth. Misschien heeft u ook al eens rond Google's virtuele aardbol gevlogen en uw vakatiebestemmingen over de hele wereld bezocht. Misschien heeft u ze zelfs al op een regenachtige zondagmiddag gedocumenteerd en opgeslagen als kmz-bestand. Waarschijnlijk heeft u in dat geval gedacht "leuk speeltje" en bent u inmiddels over gegaan tot de orde van de dag. Dan is het nu tijd om er nog eens serieus over na te denken wat deze schitterende software voor u kan betekenen.

Als Gustav Eiffel nu zou leven ...
Klik om de afbeelding te vergroten
Door de overname van SketchUp door Google komt er een gigantische stroomversnelling op gang op het gebied van 3D modellen. Immers, als Gustave Eiffel (de bouwheer) en Steven Sauvestre (de architect) hun Eiffeltoren nu zouden moeten verkopen, dan hadden zij als eerste hun Eiffeltoren op Google Earth gezet om de parijzenaren ervan te overtuigen dat hun geliefde stad er een architecturaal meesterwerk bij zou krijgen.

Wij leven wel NU, dus modelleren maar ...
Google stelt SketchUp gratis ter beschikking voor iedereen. Het doel hiervan is om iedereen te motiveren om de aardbol aan te vullen met bijv. hun eigen huis. En het gebeurt met rasse schreden. Hobbyisten van over de hele wereld tuimelen in de Google Earth Community over elkaar heen om hun versie van de meest interessante 3D bouwwerken, zoals de Eiffeltoren, het Atomium, etc. op Google's wereldbol te krijgen.

AutoCAD-tekening in Google Earth
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Uw AutoCAD-tekening op Google Earth
Voor de firma Max Bögl hebben we als proef een AutoCAD-plattegrond van het nieuwe metrostation onder het Rokin in Amsterdam op Google Earth gezet. Beschikt u over Google Earth, dan kunt u hier klikken om het direct te bekijken.

Uw oude luchtfoto's op Google Earth
Google Earth is ook zeer geschikt om uw oude luchtfoto's te bekijken of aan derden te laten zien. U kunt oude luchtfoto's nl. over de wereldbol projecteren en dan met een schuifbalkje de doorzichtigheid foto regelen. Door af te wisselen tussen volledig transparant en volledig zichtbaar krijgt u een geweldig goed beeld van de veranderingen. Zie ook de grafische presentatie onderaan deze pagina.

Klik hier om Google Earth te installeren.

Kijk op earth.google.com voor meer informatie.
Nieuws over Google Earth


Weinig nieuws te melden?
24/5/12 Omdat we alles van een datum voorzien, ziet u hieronder ook dat er door ons maar liefst vier jaar geen nieuws meer is gemeld over Google Earth. De ontwikkelingen rond Google Earth waren niet zo schokkend dat we u iets meenden te moeten melden. Ook onze eigen projecten m.b.v. Google Earth zijn in die tijd niet noemenswaardig geweest. Zelfs nu is er geen andere reden om iets te zeggen dan om eens te zeggen waarom we zo weinig melden. De komst van Google Earth was vrij revolutionair, maar de ontwikkelingen zijn maar langzaam doorgegaan. Bovendien hebben onze relaties weinig behoefte aan hulp gehad. Op het gebied van de content is er wel veel bij gekomen. U kunt nu bijv. veel meer 3D gebouwen in Google Earth bekijken dan vroeger. Het is dan ook een veel gebruikt hulpmiddel bij het voorbereiden van stedentrips en ruimtereizen.

Klik voor de grote afbeelding
Omdat het op de website van Google niet wordt genoemd, hebben we meteen even getest of Google Earth wel werkt voor Windows 7 64 bits. Het werkt hier feilloos, maar de enige goede test is uw eigen test!


3D muis en Google Earth
10/12/08 Heeft u wel eens met een 3D muis gewerkt? Ondermeer Connexion maakt deze apparaten en hieronder ziet u hoe het werkt. Een 3D muis is verkrijgbaar bij diverse webshops vanaf ca. € 50,--.Google Earth via uw browser!
2/6/08 Het is ongelofelijk dat dit allemaal kan. Google Earth 3D gewoon via uw Internet Explorer! Bekijk ons voorbeeld.


Google‘s Cities in 3D Program3/4/08 Klik hierboven om de video te bekijken van het Google-project "Cities in 3D" . Google nodigt gemeenten uit om details over de beschikbare gegevens door te geven. Bij IDEOMA kunnen we dit soort projecten voor u begeleiden. Ook bij andere gegevens zijn we u graag van dienst om ze via Google Earth te publiceren.


Google Earth Art

28/1/08 Zin om onze mooie planeet te bewonderen? Klik hier.

Architectuur in Nederland
Open 'Architectuur in Nederland' in Google Earth
2/1/08 Sinds vandaag staan de circa 400 gedocumenteerde objecten van www.architectuur.org online in Google Earth. Het betreft markante objecten, vnl. gebouwen, voorzien van een foto, die zijn beschreven door ir. Bart van Hoek, architect bij de firma Cepezed en bekend van diverse publicaties over architectuur.

Klik hier om de labels te downloaden.

De gegevensuitwisseling is verlopen via xml-bestanden. Ook deze labels zijn weer gegenereerd vanuit de IDEOMA-database. Vanuit de labels in Google Earth kunt u doorklikken naar de betreffende pagina van de architectuurgids voor gegevens zoals bouwjaar, architect, constructeur, bouwbedrijf, etc. Zijn uw referentieprojecten nog niet bij IDEOMA bekend? Geef ze dan op via het spreadsheet op bouwnetwerk.com. Ze komen dan ook gratis op Google Earth met een link naar uw site!


Verbeterde luchtfoto‘s
Klik om de afbeelding te vergroten
4/12/07 Sinds 23 oktober zijn veel nieuwe luchtfoto's toegevoegd. Dit geldt vooral voor Frankrijk (o.a. de franse Riviera), Engeland (o.a. Brighton en Ipswich), Duitsland (o.a. Stuttgart en Hamburg) en enkele landen in hoge resolutie: Tunisi�, United Arab Emirates, Jordani�, Syri�, Libanon en Israel. Kunt u nu eindelijk de ligplaats van uw boot in Zuid-Frankrijk opmeten!


Klik hier om de bedrijven in het vakgebied Landmeten in Google Earth te bekijken Bouwnetwerk.com op Google Earth
De vakgebieden van 19/11/07 href="http://www.bouwnetwerk.com" target=_blank>bouwnetwerk.com hebben nu ook een koppeling naar Google Earth. Druk daarvoor op het bolletje rechtsboven het vakgebied als u over Google Earth beschikt. Zo kunt u alle bedrijven per vakgebied in Google Earth bekijken en bewaren. Het bolletje hiernaast geeft u als voorbeeld alle bedrijven in het vakgebied Landmeten.


De beste koffie op Google Earth
Open de beste koffie in Google Earth
14/11/07 Heeft u ook altijd zo'n trek in een goede kop koffie als u op pad bent? Neem geen risico‘s en zorg dat u elke Bagels & Beans weet te zitten. Bekijk ze in Google Earth.


Verlichte boerderijen op Google Earth rond Nieuwkoop
1/11/07 In het gebied rond Nieuwkoop zijn sinds vandaag via Google Earth 129 monumentale boerderijen en molens te bekijken. Klik direct naar Google Earth. De boerderijen en molens zijn verlicht tot het eind van deze maand. Kijk op www.verlichteboerderijen.nl voor meer details.


Webcam Het Groene Hart in Google Earth
Open de webcam in Google Earth
11/10/07 Ook uw webcam kunt u in Google Earth opnemen. Kijk maar naar onze webcam in Google Earth.


Restaurants en winkels in Google Earth!
3/8/07 Deze week heeft Google alle nederlandse hotels, restaurants, café's, winkels, banken en bus- en tramhaltes toegevoegd in Google Earth. U kunt ze bekijken door aparte lagen aan te schakelen. Als u voldoende inzoomt, dan verschijnen ook de namen in beeld. Als u de labels aanklikt, dan krijgt u het adres en telefoonnummer . Bij bus- en tramhaltes ziet u welke lijnen daar langs komen. Geen wonder dat we u vragen: Wat doet u met Google Earth? Het blijft toch niet bij het bekijken van uw vakantie-adresje? Lees dit document voor zakelijke ideeën en meld u aan voor een workshop.

Bekijk de onderstaande presentatie over Google Earth voor een overzicht van de mogelijkheden.

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv