abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Civil 3D

AutoCAD Civil 3D - voor de civiel technische tekenaar

AutoCAD Civil 3D is AutoCAD met extra functies voor civiel technisch tekenwerk. U kunt er dus ook gewoon tekenwerk mee doen, inclusief 3D solid modelling, parametrische blokken en data extaction.

3D wegen en terreinen ontwerpen
Heeft u hoogtegegevens van een terrein, waterbodem of weg, dan kunt u deze gegevens m.b.v. AutoCAD Civil 3D omvormen tot een digitaal terreinmodel. Hierin kunt u, gebruik makend van assen en dwarsprofieltemplates, een weg- of dijklichaam ontwerpen of een theoretisch bodemprofiel, inclusief de taluds en de aansluiting daarvan op de bestaande situatie. Tussen de nieuwe en de bestaande situatie kan Civil 3D voor u het verschil in kuubs berekenen. Ook de riolering kunt u in Civil 3D modelleren en er langsprofielen van genereren.

Civil 3D bij grote datasets
Omdat sommige projecten nu eenmaal erg groot zijn of omdat nieuwe technieken grote hoeveelheden data kunnen genereren, krijgt u steeds vaker te maken met extreem grote datasets. Denk maar eens aan peilingen met de Multibeam-techniek of asfaltdeformatiemetingen. Civil 3D is door de geïntegreerde opzet met AutoCAD niet echt geschikt voor het verwerken van dergelijke grote aantallen 3D punten. Vooral als u wat verkeerde dingen doet loopt AutoCAD vol met lijnen, punten of teksten. Er is nogal wat extra kennis en kunde nodig om Civil 3D bij grote dataset goed te gebruiken. Voor tips op het gebied van geheugenconfiguratie raden we u aan om het verhaal van Richard de Nier eens te lezen op www.c3dbenelux.nl

12d Model - geweldige aanvulling voor het zware werk
Loopt u regelmatig vast met Civil 3D, wacht dan niet te lang en probeer 12d Model eens uit. Bij dit programma staat alles in het teken van snelle en efficiënte verwerking. Dat kan op twee manieren van pas komen:
  • u kunt op goedkopere, minder snelle computers (bijv. in het veld) werk doen waar u anders de zwaarste computer van het kantoor voor nodig zou hebben
  • u kunt grotere datasets probleemloos verwerken.
Nieuws rond Civil 3D

Op aanvraag kunt u AutoCAD Civil 3D bekijken via een webdemo.

Tip: extra tools voor Civil 3D
15/11/09 Op www.quuxsoft.com zijn wat interessante aanvullende tools te zien voor Civil 3D. Wat te denken van een tool voor het markeren van haakse aansluitingen?


Open de Linkedin-groep Civil 3D Nederlands
Civil 3D groep op Linkedin
14/10/09 Vanaf vandaag kunt u via Linkedin meepraten over Civil 3D met uw nederlandstalige vakgenoten. We hebben een onafhankelijke groep voor u opgericht. Doet u mee? Klik hier om de groep te bekijken.


Civil 3D licentie huren?
24/4/09 De licentievoorwaarden van AutoCAD en AutoCAD-varianten als Civil 3D voorzien niet in de mogelijkheid om de licentie te verhuren of uit te lenen. Omdat wij over een gebruikerslicentie beschikken (IDEOMA is immers geen Civil 3D dealer meer) bieden wij u kleine, typische civiel-technische diensten aan die we met onze licentie voor u kunnen doen. Omdat we niet met de civiel-technische ingenieursbureau's willen concurreren, doen we dat alleen zonder engineering. Dus alleen "U roept wij draaien". Daarmee bespaart u een dure licentie en een duur opleidingstraject. Denk aan:
  • Bestanden met xyz-coordinaten inlezen en omzetten in een 3D vlakkenmodel
  • Het genereren van hoogtelijnen
  • Het genereren van langs- en dwarsprofielen
  • Het berekenen van de inhoud van een berg grond

Foutrapport versturen werkt!
14/1/09 Lastig, zo'n vastloper, gevolgd door de vraag of u het rapport wilt verzenden? Maakte het voorheen niet uit of u het rapport wel of niet verzond, tegenwoordig wordt bij het verzenden van zo'n rapport naar Autodesk meteen even gecheckt of u wel het laatste service pack hebt geinstalleerd en zo niet, dan krijgt u daarvan netjes een melding met een link naar de download van het service pack. Dat is nog eens service!Klik hier voor meer informatie over GeOpus, dat een goed alternatief kan zijn, zeker wanneer goede landmeetkundige functionaliteit nodig is.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv