abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Gemeentelijke tools

Tekenen op documenten van derden

Om te kunnen tekenen op documenten die niet van uzelf zijn, is het met de tools van tegenwoordig allang niet meer nodig om die documenten eerst naar uw CAD-systeem te converteren. Denk bijv. maar eens aan de bouwkundige tekeningen bij de WOZ, de KLIC-meldingen (WION) of de bijlagen bij bouwaanvragen (WABO). Gaat u die converteren naar AutoCAD, GstarCAD of Microstation? "Niet doen!", zeggen wij:

Als u de documenten van derden converteert trekt u onnodig een verantwoordelijkheid naar u toe van de kwaliteit en juistheid van de geconverteerde informatie. Onze tip daarbij is dus: gebruik moderne tools om te tekenen op PDF-documenten!


CAD-tekenen op de GBKN

Gemeentelijk tekenwerk heeft als bijzonderheid dat het altijd over hetzelfde gebied gaat. Dat leent zich goed voor automatisering van bepaalde zaken. Zo hebben we een aantal gemeenten voorzien van een handig stratenmenu, dat alle straten op alfabet in een pulldownmenu zet. Deze aanpak is ook geschikt is voor AutoCAD LT en GstarCAD.

Ook hebben we voor gemeenten de tool Xrefload gemaakt, waarmee vanaf een overzichtskaart xref's kunnen worden ondergekoppeld. Die gaan zonder iets te vragen op een bepaalde laag en die laag gaat op slot, zodat de xref's niet per ongeluk worden verschoven. Zo voorkomen we coördinaatfouten, onstaat een uniforme manier van werken die ook nog snel is.

Zie verder onze brochure over gemeentelijk tekenwerk.

Klik voor de brochureBibliotheken
Bibliotheken behoren ook tot de tekentools, maar ze zijn een verhaal apart. Vandaar deze pagina over bibliotheken, met daarin een overzicht wat leveranciers in de bouw zoal te bieden hebben.
Nieuws rond Gemeentelijke tools


Database-gestuurd tekenen
8/6/11 Wist u dat we bij IDEOMA al bijna 15 jaar doen aan database-gestuurd tekenen? Het beste voorbeeld daarvan is IDEOMA Riool, maar ook de andere toepassing werken goed samen met AutoCAD, Microstation en GstarCAD. Behalve het riooltekenen kunt u denken aan het intekenen van peilbuizen, bomen, meetpunten, drainage en dwarsprofielen (zeer krachtig).

Meer over database-gestuurd tekenen.

Brochure database-gestuurd tekenenSpam via gemeentelijke domeinen
17/1/11 We hebben vrij regelmatig te maken met een geraffineerde vorm van spam via gemeentelijke emailadressen, bijv. info@groningen.nl. De OPTA lijkt hier niets tegen te (kunnen) doen. Meer ...


Aantekeningen maken op PDF-bestanden
7/9/10 Steeds meer gemeenten worden gedwongen om een goede tool in huis te halen voor het gestructureerd en digitaal verwerken van PDF-documenten. Deze documenten, bijv. bijlagen bij vergunningen (WABO) of KLIC-meldingen (WION), zijn meestal digitaal beschikbaar in de vorm van PDF-bestanden. De tool die we daarvoor aanbevelen heet Bluebeam PDF Revu. U kunt deze gratis 30 dagen uitproberen.


Rijcurves in MicroStation of AutoCAD
1/4/09 Steeds meer gemeenten volgen ons advies om rijcurves van voertuigen te tekenen met het zweedse PathPlanner Roads. Gemeenten Leeuwarden, Goes en Gouda zijn er bijvoorbeeld alweer enige tijd mee aan de slag. PathPlanner schaft u al aan voor minder dan € 1.000,-- excl. BTW en het werkt zowel voor AutoCAD als MicroStation. Verder is PathPlanner in gebruik bij vele aannemers (zoals Ballast Nedam), ingenieursbureau's (zoals Haskoning) en architectenbureau's (zoals Benthem Crouwel).


Voortgang arceren in AutoCAD
1/4/09 Wilt u de voortgang van uw grote woningbouwproject beter in beeld brengen, overweeg dan onze tool DateHatch. Hiermee maakt u elke week een afdruk met ingekleurde bouwblokken, waarbij de kleur weergeeft hoe dicht ze bij de opleverdatum zitten.
Klik voor de brochure

Stedenbouwers werken 3D met SketchUp Pro
1/4/09 Als u stedebouwkundige bent, dan bent u vast bekend met SketchUp. Maar kent u ook de meerwaarde van SketchUp Pro? Wel eens een digitaal terreinmodel gemaakt in SketchUp? Wel eens foto's van gebouwen in SketchUp gebruikt? Nee? Dan wordt het tijd om IDEOMA te bellen voor een opleidings- of ondersteuningsdag. Precies op maat en met gedegen kennis van de uitwisseling met AutoCAD en MicroStation of het omgaan met GBKN-materiaal. Wij kennen uw werk!


Database-tekenen met een paar kliks Database-tekenen met een paar kliks
4/12/06 Nog niet eerder was het tekenen van database-gegevens zo gemakkelijk en snel! Met de nieuwe tool DbDraw kunt u letterlijk met enkele kliks al uw gegevens uit uw database halen en als tekstobjecten op uw tekening plaatsen. Niet alles nodig? Geef dan het gewenste gebied aan. Gewoon met DbConnect van standaard-AutoCAD (of Map, ADT, Civil, etc.). Kortom, een heerlijke vorm van database-tekenen. Klik hier voor de brochure en wat uitleg over DbConnect en klik hier om DbDraw uit te proberen.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv