abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over 12d Model

Klik hier voor de engelstalige 12d-website

12d Model - civiel-technische BIM-software

17/8/10 De naam 12d is voor kenners een aansprekende naam. Hij verwijst naar de 12d-string die lang geleden kenmerkend was voor een alignement in MOSS, het eerste echte 3D wegontwerppakket dat in Nederland werd gebruikt door Rijkswaterstaat en de daarmee samenwerkende partijen. Moss is inmiddels geëvolueerd tot Bentley MX.

12d is 22 jaar geleden begonnen als routeselectietool voor Moss, het huidige MX. Inmiddels is 12d marktleider in Australië en Nieuw Zeeland

Klik voor de grote afbeelding

12d Model is super-DTM-software!
De meest onderscheidende eigenschap van 12d Model is dat het zeer grote 3D datasets aankan en wel op een manier dat u er ook nog prettig mee kunt werken. Het is dus niet vreemd dat 12d Model ondermeer in Nederland wordt gebruikt bij het verwerken van peilingen. Hoe groter het project, hoe meer reden dus om 12d Model eens te bekijken! Ook de data sharing functies zijn erg nuttig voor grote projecten.

Ook het laden van grote ecw-bestanden gaat erg snel in 12d Model en anderzijds stelt de software geen zware hardware-eisen. Als er een gewoon CAD-programma zoals bijv. GstarCAD, op kan draaien dan draait 12d Model er doorgaans ook prima op. 12d Model kan daardoor ook goed in het veld worden toegepast, bijv. op de Panasonic CF-U1 Toughbook.


12d Model heeft een modulaire opbouw en een krachtige programmeertaal o.b.v. C++.

Referenties: Arup, Jacobs, Linders Meten&Peilen.

Door de uitgebreide modeldatabase (BIM) en het Open Standard dataformaat kan de 12d-data helemaal rond in het proces van datacollectie, ontwerp, calculatie, uitvoering en beheer. Zowel met Total Stations alsook met systemen als ArcGIS, AutoCAD, Microstation en Oracle kan 12d Model uitstekend overweg.

Behalve terreinmodellering en wegontwerp kunt u in 12d Model ook constructies modelleren, riool en drainage analyseren (rationele methode, peak flow), voortgangrapportage met hoeveelheden van grondverzet doen en uitzetgegevens genereren. Werkt u nog met het oude Sokkia SDR? Deze software wordt nu veel geupdate naar 12d Model.

Hoewel 12d Model uitstekende rendering aan boord heeft is het prettig om te weten dat u uw 3D visualisatie kunt afwerken in Autodesk 3dMax en Dynamite.

Omdat 12d Model ook de hydraulische gegevens van modelobjecten kan opslaan, zijn ook koppelingen met hydrologische software volop aanwezig: HEC RAS (gratis), XP-SWMM, XP-UDD, Mike11, UNET, ISIS and Tuflow. Voor de komende versie wordt hard gewerkt aan de aansluiting op verkeersanalysesoftware.

In de 12d database kunt u ook wegmeubilair en verkeersborden plaatsen en beheren.

Ook op het gebied van ondergronds leidingwerk is 12d Model erg sterk, ondermeer door de clash detection die het biedt.

12d Model is een echt BIM-pakket met gestandaardiseerde koppelingsmogelijkheden met gebouw georiënteerde BIM-software.

12d Model kent uitgebreide batchplotmogelijkheden voor het genereren van tekeningen.

Het jaarlijkse onderhoud op de software is slechts 20% en de licentie is beveiligd via USB. Uw 12d-netwerklicentie is niet aan een locatie gebonden en kan dus over de hele wereld worden gebruikt!
Nieuws rond 12d Model

12d Model versie 10 komt er aan

3/6/11 Bekijk hieronder de nabije toekomst van het wegontwerpen. Zo gaat u in hele grote stappen snel thuis komen en maakt u grote productiviteitswinst.

IDEOMA presenteert: 12d Model - tijd is geld, dus 12d is snel terugverdiend!

21/1/11 Onder het genot van een kopje koffie hebben de door IDEOMA uitgenodigde nederlandse en belgische DTM-specialisten de lancering bijgewoond van 12d Model. Deze super-DTM-software onderscheidt zich door met enorm grote datasets te kunnen omgaan. We hadden de specialisten uitgedaagd om met hun eigen datasets te komen en mochten ons uitleven op de bijna 15 miljoen punten grote dataset van De Vries & van der Wiel. 12d Model las de hele set bestanden tegelijk in en even later bekeken we de triangulatie en de dwarsprofielen. Omdat de software zo ontzettend snel werkt duurde dit deel van de demo maar kort en de algemene reactie was zeer positief. Men had het zo snel nog niet eerder gezien, waarmee onze missie was geslaagd.

Ons vermoeden is hiermee bevestigd dat 12d ten onrechte onbekend is in Nederland en Vlaanderen en beslist meer klanten verdient. Ook bij het samenvoegen en afbakenen van 3D terreinmodellen blijkt 12d hoog boven Civil 3D en Bentley MX uit te stijgen. Het uitzoeken van een boundary rond een TIN is bijv. zo gebeurd in 12d Model. De volumeberekening tussen de twee grote meegebrachte 3D terreinmodellen duurde uiteindelijk wat te lang voor deze korte sessie, dus het lukte toch nog om 12d even bezig te houden.

De volgende dag hebben we nog even wat metingen gedaan aan deze megaproef en hier volgen de details: we hebben twee digitale terreinmodellen van elk 137 miljoen driehoeken van elkaar afgetrokken. 12d had hiervoor slechts 5 kwartier nodig. Let op, andere DTM-programma‘s kunnen dit niet of doen hier ruim een dag over!

Heeft u deze sessie gemist? Bel of email ons even voor een webdemo. Dat is zo geregeld!

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv